We zitten in de eindfase van de competitie en de spanning toe want handhaving in de derde klasse staat op het spel. Er is namelijk sprake van een versterkte promotie/degradatie regeling. Dit betekent dat de laatste drie ploegen op de ranglijst rechtstreeks degraderen.

Diepenveen - Overwetering | foto: Han Balk
Diepenveen – Overwetering | foto: Han Balk

De drie ploegen die daar weer boven staan, spelen nacompetitie voor handhaving in de derde klasse. En aangezien Overwetering niet altijd positieve ervaringen heeft met het spelen van nacompetities, zou rechtstreekse handhaving zeer welkom zijn. Daarvoor moeten we nog wel een stapje zetten. Nog 1 plaatsje stijgen en we spelen ook volgend jaar weer derde klasse.

We zitten in een goede flow, want de laatste drie wedstrijden werden gewonnen. We gaan dan ook met het nodige vertrouwen naar Diepenveen. En terecht zo zou achteraf blijken.

Onder een lekker zonnetje werd om kwart over zeven afgetrapt. Beide ploegen begonnen wat onrustig aan de wedstrijd. Wel werd met volle inzet gespeeld bij Overwetering, de ploeg liet zien gretig te zijn. Toch was de passing soms te onnauwkeurig. Maar na de eerste tien minuten aftasten werd dit beter.

Het eerste gevaar komt van Diepenveen maar de corner wordt over gekopt. Maar dan in de twaalfde minuut is het de beurt aan Overwetering. Een goed gespeelde crosspass wordt door Dennis Willemsen op waarde geschat. Na een goede aanname wordt zijn schot in de zestien door een verdediger van Diepenveen geblokt, maar hierbij wordt volgens de scheidsrechter hands gemaakt. De penalty wordt door Remon Elshof keurig benut, 0–1.

De ploegen houden elkaar in het verdere verloop van de eerste helft aardig in evenwicht. Overwetering krijgt nog enkele goede kansen maar de eindafwerking mist voldoende kracht. Er wordt niet meer gescoord in de eerste helft, dus we gaan aan de koffie met een 0–1 voorsprong voor Overwetering.

De tweede helft is amper begonnen of Overwetering komt op 0–2. Het is Remon Elshof die bij de achterlijn het de verdediging van Diepenveen moeilijk maakt. Door goed doorzetten verovert hij de bal en ziet Bram de Haas vlakbij in goede scoringspositie vrij staan. Bram schiet onberispelijk binnen. Deze tweede goal brengt wat rust in de ploeg.

We krijgen meerdere kansen, maar het duurt tot de vijfenzestigste minuut en dan is de uitstekende spelende Dennis Willemsen die op zijn kenmerkende manier door de verdediging van Diepenveen slalomt. In het vijfmetergebied is het uiteindelijk Remon Elshof die de laatste tik geeft en tekent voor de 0–3. Het geloof bij Diepenveen zakt nu steeds verder weg.

Zeker als Dennis Willemsen een kwartier voor tijd een aanval over links met een korte solo en een goed schot scorend afrond. Met de 0–4 voorsprong is het gevaar geweken. De wedstrijd kan rustig worden uitgespeeld maar het is mooi om te zien dat Overwetering met volle inzet door speelt, maar de druk is van ketel.

Jelle Lucassen, Mark Koudijs en Thijs de Vries komen in het veld voor respectievelijk Bram de Haas, Remon Elshof en Dennis Willemsen. Met nog ruim tien minuten te spelen, is het Nick Oosterwijk die tekent voor het slotakkoord en de 0–5 op het scorebord zet. Diepenveen wordt nog één keer gevaarlijk, maar onze keeper Paul Vlaskamp redt uitstekend met zijn linkerbeen.

Overwetering is heer en meester en bij Diepenveen is het geloof volledig weg. Met een wel verdiende eindstand van 0–5 wordt de wedstrijd afgesloten. Overwetering heeft gedaan wat het moest doen nu afwachten wat de concurrentie gaat doen. Het blijft dan ook een bijzonder spannende eindfase van de competitie. Op naar volgende week voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen Holten.