Na twee weekenden feest, door het behalen van de kampioenschap in onze klasse, moest Helios naar GFC uit Goor. Helios had wat recht te zetten, want het verloor thuis vlak voor de winterstop met 1-2. GFC is vooral en sterke ploeg in de omschakeling.

Na 4 minuten was dat direct zichtbaar: na balverlies had men maar drie stations nodig om voor de goal van Joël de Jonge te komen. Jeray Galanggadjir probeerde de voorzet nog te blokken, maar schoof met zijn tackle de bal in eigen doel. Helios nam direct daarna het heft weer in handen en schoot Lubberding tegen de vuisten van de keeper van GFC. Vanuit de corner kopte Fabian Put net over.

In de 32ste minuut wist Sven Lubberding wel te scoren, trok van links naar binnen en haalde verwoestend uit en liet de keeper nu kansloos 1-1. Vijf minuten later kwam Helios na een mooie combinatie tussen Jarmo van ‘t Hof en Djeremy Waslander bijna op voorsprong, maar de keeper wist de inzet van Djeremy te blokkeren. In de 44ste minuut brak GFC na balverlies weer snel uit, maar het was Fabian Put die de inzet van de spits van GFC van de doellijn wist te koppen. Rust 1-1

Na rust was het GFC dat fel van leer trok. Eerst was het weer Fabian Put die een inzet van de spits van GFC weer van de doellijn wist te halen. Maar in de 50ste en de 55ste minuut scoorde GFC twee maal na persoonlijke fouten. Efficiënt noemen we dat. Het duurde tot de 65ste minuut dat Helios via Nick Beekman gevaar kon stichtten, maar de keeper wist zijn harde schot met twee vuisten uit zijn doel te houden.

In de 70ste minuut werd Djeremy Waslander hard onderuit geschoffeld maar de scheidsrechter zag dit anders, dus geen penalty. 5 Minuten later werd Djeremy, die een prachtige wedstrijd speelde, opnieuw zeer hard onderuit gehaald. Maar ook dit werd door de scheidsrechter met een gele kaart afgedaan. Dit was voor Helios en zeker voor trainer Harry Decheiver, het sein om de zaken om te gooien. Fabian Put ging in de spits en Galanggadjir, Smeitink en Beekman werden gewisseld door de A-spelers Sven Thomassen, Samuel Grijpsma en Joshua de Vries.

Nadat GFC de kans op 4-1 liet liggen ging het ineens crescendo voor Helios. Eerst was het Jarmo die na een mooie combi met Djeremy Waslander de 2-3 inschoot. Even later werd de druk in de extra tijd zo hoog dat een verdediger van GFC zijn keeper passeerde (3-3). Helios ging er vol voor, wilde de volle winst binnen halen. De druk werd nog meer opgevoerd en GFC kreeg de bal niet meer uit de verdediging. Jarmo van ‘t Hof kreeg hem voor de voeten en wist daar raad mee.

Eindstand 3-4 en zo kwam er een einde aan een krankzinnige middag. Volgende week de laatste wedstrijd tegen Almen thuis.