Vandaag zonder beide sterkhouders Bram van Bessen en Bram de Haas, maar na lange tijd blessureleed wel weer met Remon Elshof in de basis. Zou het dan eindelijk……?

Overwetering begint goed. Bijna vanaf de aftrap doet zich via een snelle aanval direct een goede mogelijkheid doch de inbreng van Mark Koudijs wordt net voldoende van richting veranderd zodat slechts een corner rest.

Het duurt tot de 11e minuut voordat KCVO voor het eerst een doelpoging onderneemt, maar Paul Vlaskamp pakt rustig. Dit zou hij trouwens de gehele partij doen. Rustig en zelfverzekerd optreden zowel op de lijn als ver voor zijn doel: hij was vandaag een rustpunt binnen het team.

Geleidelijk aan neemt KCVO de wedstrijd in handen, maar tot uitgespeelde kansen weten ook zij niet te komen ook al doordat Overwetering kan bogen op een sterke defensie onder leiding van een nog steeds ijzersterk spelende Maikel van Breukelen. De ruststand zal dan ook niemand verbazen: 0 – 0.

Na rust komt Querijn in de ploeg voor Stephan Hekman die na een aantal charges al niet fit meer oogde. Er komt wel wat meer vaart in de wedstrijd. Ook Overwetering meldt zich nu met enige regelmaat op de helft van KCVO en met name Nick Oosterwijk werkt zich zeven slagen in de rondte om de druk op de defensie van de tegenpartij op te voeren.

Het eerste gevaar na rust komt echter van KCVO. Uit een corner wordt de bal net voorlangs gekopt, maar daarmee was aanvallend het gevaar ook bij KCVO wel bekeken. Na een goed uur werd de moegestreden Remon Elshof vervangen door Dennis Willems en heel geleidelijk schuift Overwetering wat meer op de helft van de Vaassenaren.

Na 78 minuten maakt Thijs van de Sluis zijn debuut in het eerste en komt Mark Koudijs vervangen. In de 86e minuut slaat heel even de vlam in de pan wanneer Overwetering doorspeelt na een blessure bij KCVO en uit de vrije trap die hierdoor ontstaat ontstaat het enige doelpunt van de wedstrijd. Willems zet van een dertigtal meters afstand voor en Ferdi van Breukelen kan de bal net genoeg beroeren zodat deze bij de tweede paal binnen valt. Eindelijk!

Er volgen nog een achttal spannende minuten maar het geluk blijft ditmaal aan onze kant. Tegen de verhouding in: JA. Malen we erom: NEE.