De wedstrijd voor Sallandia tegen IJsselstreek werd gezien als een heuse topper, daar IJsselstreek een sterke ploeg in de 5e klasse G is.

In het eerste kwartier werden er enkele goede kansen gecreëerd door Sallandia wat eigenlijk een 0-2 voorsprong had moeten betekenen, maar helaas was de scherpte nog niet aanwezig en bleef het dus 0-0. In de 26e minuut komt IJsselstreek op voorsprong nadat een vrije trap vanaf de zestien meter er in één keer invliegt, 1-0.

In de rust werd er aangegeven harder en scherper de duels aan te gaan, maar na twee minuten in de tweede helft lag de 2-0 er al in. Dus niet echt een prettige herstart. Na wat kunst- en vliegwerk rond de zestien van IJsselstreek is het Maurice van de Stam die de aansluitingstreffer kan maken, 2-1. Daarna gaat Sallandia hard op jacht naar de gelijkmaker. Na een goede counter in de 63e minuut van IJsselstreek is het opeens 3-1. Hierna volgt in de 80e minuut weer de aansluiting, dit keer door een mooie goal van Rick Wolvenne.

In de jacht op de gelijkmaker is Sallandia soms wat naïef en speelt het vaak met te veel mensen over de bal. Hierdoor kan IJsselstreek weer counteren en weer scoren. In de 85e minuut wordt het zo 4-2. Toch blijft Sallandia geloven in een resultaat en hier ook voor werken. Dit resulteert in de 4-3 in de 90e minuut door een doffe knal van Marco van Meeteren.

Beide ploegen deden niet veel onder voor elkaar en de gelukkigste heeft vandaag gewonnen. Nu is Sallandia van de roze wolk gestoten en kan het met beide benen op de grond verder.