SV Schalkhaar trad de eerste zondag van november aan (op de eigen Horsterhoek) tegen een ploeg die vorig seizoen nog in de derde klasse speelde: voetbalvereniging Eilermark, een ploeg uit stadsdeel Glanerbrug uit Enschede.

SV Schalkhaar begon vanmiddag met Milan te Riele en Sidar Günesli op de vleugels. Middenvelder Jip Ellenbroek keerde terug in de basiself van trainer Marcel Geestman. Gezien de stand op de ranglijst, vijf punten uit zes wedstrijden, was een overwinning voorafgaand aan deze wedstrijd zeker meer dan gewenst voor iedereen met een ‘SV Schalkhaar-hart’.

Vanaf het begin was SV Schalkhaar de betere ploeg en het spel werd veelal gespeeld op de helft van Eilermark. Na een paar minuten aftasten was de eerste serieuze kans voor SV Schalkhaar. Sidar Günesli werd prima diep gespeeld en hij kon met de tevens meegelopen spits David Klopman doorlopen naar het doel van Eilermark. Te vroeg werd de bal op doel geschoten in deze twee tegen één situatie. Dit had zeker kunnen leiden tot een vroege voorsprong.

Vervolgens kwamen er kansjes voor Joost Brouwer en David Klopman, beiden schoten naast. Eilermark kwam niet tot kansen. De eerste kans was na 25 minuten spelen: een speler van Eilermark scoorde vanuit buitenspelpositie.

Na 34 minuten spelen kwam SV Schalkhaar op een verdiende 1-0. Een strakke corner van Sidar Günesli vanaf rechts werd onder controle gebracht door Michiel Hullegie, waarna zijn inzet op de hand van een Eilermark verdediger kwam. De scheidsrechter twijfelde niet en wees resoluut naar de penaltystip. Spits David Klopman mocht aanleggen en schoot de bal strak en onhoudbaar voor de keeper van Eilermark binnen.

In de 38ste minuut werd deze voorsprong alweer weggegeven. Een indraaiende voorzet vanaf de sterke linkerkant van Eilermark werd verkeerd beoordeeld. Milan te Riele wilde de bal na de stuit terugkoppen op keeper Jesse Klopman, echter de keeper van SV Schalkhaar kwam uitlopen waarna Milan te Riele met een eigen doelpunt een vervelende 1-1 op het scorebord zette.

In het vervolg van de eerste helft waren er kansen voor diezelfde Milan te Riele, die een schot nog net zag afketsen door een verdediger van Eilermark en een teruggetrokken bal vanaf de achterlijn die over geschoten werd door middenvelder Joost Brouwer. Eilermark kende met linkerspits Yannick de Vries in de gelederen een gevaarlijke aanvaller, een speler die een verleden heeft bij FC Twente en GAE. Hij werd overigens prima in bedwang gehouden door rechterverdediger Rokay Haafkens.

De tweede helft was opnieuw SV Schalkhaar de betere ploeg. SV Schalkhaar had de mogelijkheid om snel op voorsprong te komen. Zo kwam Sidar Günesli vanaf rechts alleen door en zijn lob over de keeper verdween net over het doel. Net als in de eerste helft was er weer een corner voor nodig om SV Schalkhaar op voorsprong te zetten. Weer was het Sidar Günesli die, nu vanaf de linkerkant, die een cornerbal strak voor het doel bracht. Spits David Klopman wist met deze voorzet op maat wel raad en bezorgde SV Schalkhaar met een rake kopbal de 2-1 voorsprong. Dit na 59 minuten spelen.

SV Schalkhaar kreeg vervolgens de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen.
Tot vier keer toe mocht Sidar Günesli de bal vanaf de cornervlag voorzetten en tot vier keer toe was het bijna raak. Michiel Hullegie kopte net over en de keeper moest een paar keer handelend optreden.

In plaats van de wedstrijd vroegtijdig te beslissen gaf SV Schalkhaar Eilermark de gelegenheid om meer en meer in de wedstrijd te komen. Eilermark had de mogelijkheid om de gelijkmaker te maken. Een scrimmage in de zestien werd ternauwernood weggewerkt door Delano Haulussy.

SV Schalkhaar kreeg het steeds lastiger en Eilermark zorgde voor toenemend gevaar.
Eilermark moest het laatste kwartier verder met 10 spelers en de aanleiding hiervoor was een grove overtreding (op het middenveld) op Jip Ellenbroek. Een meer dan terechte rode kaart. Twee weken geleden moest SV Schalkhaar tevens tegen 10 spelers de wedstrijd uitspelen tegen koploper Suryoye en ook toen kreeg SV Schalkhaar het lastig tegen een ondertal. Ook vandaag bleek dit geen voordeel te zijn.

SV Schalkhaar bracht routinier en van een blessure teruggekomen Koen Klosters voor rust op het middenveld om de bal in bezit te houden. SV Schalkhaar vergat zelf te scoren en kreeg het moeilijk met het ‘alles of niets’ van Eilermark.

De grootste kans voor Eilermark was 5 minuten voor tijd toen een speler van Eilermark een bal in de richting van de kruising schoot. Keeper Jesse Klopman wist met een fantastische redding de bal uit de bovenhoek te ranselen en was belangrijk voor zijn ploeg. Een bal in de zestien werd door een speler van Eilermark doorgekopt, waarna de bal op de binnenkant van de paal eindigde.

Met veel moeite wist de ploeg van trainer Marcel Geestman de overwinning over de streep te trekken. Een verdiende, maar uiteindelijk wel moeizame overwinning. Door deze overwinning krijgt SV Schalkhaar weer aansluiting met vele ploegen in de middenmoot.

Volgende week moet SV Schalkhaar op bezoek bij BWO uit Hengelo en vervolgens staat de uitwedstrijd tegen Vogido uit Enschede op het programma. Voor SV Schalkhaar de mogelijkheid om tegen deze twee laagvliegers punten te pakken en weer verder te stijgen op de ranglijst.

We gaan het zien: steun ons vlaggenschip in de komende twee uitwedstrijden.