Na een uitstekende start in de wedstrijd tegen De Bataven uit Gendt, waarbij Voorwaarts terecht op een 2-0 voorsprong kwam, stond de ploeg van trainer Jürgen Schefczyk, afgelopen zondag aan de Laene, na 90 minuten alsnog met lege handen, 2-3.

Patrick ter Mate is keeper. Een keeper met ervaring en hij heeft een natuurlijk leiderschap. Dat leiderschap toonde hij al in de E-tjes bij Voorwaarts, voordat hij aan zijn betaald voetbal avontuur begon. Inmiddels is hij 30 jaar en sinds seizoen 22-23 weer actief aan de Laene.
Het afgelopen seizoen was direct een hoogtepunt met het behalen van de nacompetitie. Dit jaar heeft het elftal zijn leiderschap en veerkracht nodig nu het vooralsnog niet lukt om het goede veldspel om te zetten in een driepunter. Aan de energie zal het niet liggen. Patrick: ‘het elftal werkt keihard. We komen net dat beetje geluk te kort om de voorsprong over de streep te trekken.’

In de eerste helft begon Voorwaarts goed en kwam in de 30ste minuut door Cengizhan Genc op voorsprong na een mooie actie vanaf links, 1-0. Even later is het Marcus van Geelen die een vrije trap stijlvol binnenkopt, 2-0. Helaas ligt vlak voor rust de 2-1 in het netje. Het was echter ook Ter Mate die op slag van rust Voorwaarts behoedde voor de gelijkmaker door een bal uit de bovenhoek te halen. Patrick vult aan: ‘Naast dat we twee keer wisten te scoren in de eerste helft werd een speler van de Bataven opzichtig gespaard, toen Bruce Schotman volledig doorgebroken werd neergehaald. De scheidsrechter floot voor een overtreding, maar liet het na om de rode kaart te geven.’

Ruststand: 2-1.

Na rust pakte Voorwaarts de draad weer op en bleef met goede druk vooruit op zoek naar doelpunten. Helaas lukte het niet om de gecreëerde kansen om te zetten. Met name in de 78ste minuut kon de wedstrijd beslist worden. Marcus stuitte op de keeper en de rebound werd door Nick Linthorst naast geschoten. Uiteindelijk duurde de wedstrijd te lang. In de laatste minuten van de officiële speeltijd en in blessuretijd werd alsnog de wedstrijd volledig uit handen gegeven, 2-3.

Het spelbeeld is alle aanleiding voor optimisme. Voorwaarts dwingt kansen af. Slaagt erin te scoren, maar kan ook kinderlijk eenvoudig het opgebouwde overwicht weggeven. Patrick: ‘We moeten zorgen dat we als groep bij elkaar blijven en onze rug rechten richting komende zaterdag, de eerstvolgende kans op de eerste overwinning van het seizoen.’ Voorwaarts speelt op 2 december tegen ASVD in Dronten.