Vandaag voor het eerst in vele jaren de derby met Heeten op het programma met een pikant detail; de trainer van Heeten is onze oud eerste elftalspeler Martin Dollenkamp. Zo’n veertien of vijftien seizoenen heeft hij deel uitgemaakt van onze eerste selectie.

Heeten -promovendus – had een zware start in de derde klasse, maar heeft juist de laatste weken punten gepakt en zal dus vol zelfvertrouwen naar Overwetering komen. De thuisclub nou, die heeft juist de laatste weken niet al te veel punten gepakt al moet gezegd; er wordt zeker niet slecht gespeeld. Soms moet je ook een beetje voetbalgogme hebben om een driepunter over de streep te trekken.
Op voorhand dus een interessante pot.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt op de middenstip een cheque aan Mark van Gurp – onze voorzitter – overhandigd van € 8.500 door Stichting De Zwaluwen voor de aanleg van het geplande Mini- en speelveld voor de jeugd van Olst/Boskamp.

Overwetering begint zonder de geblesseerden Bram de Haas, Stefan Hekman, Jaimy Seyzink en Koen Hulsman. Na een aarzelend begin is het Overwetering dat in de 8e minuut het eerste gevaar sticht voor het Heetense doel. Rémon Elshof rommelt zich op de voor hem karakteristieke manier door de verdediging van de gasten, maar strandt op de Heetense goalie.

Amper één minuut later is het wel raak voor hem. De goed spelende Tom Koers komt als ervaren wingback voor het eerst over de vleugel naar voren en geeft een perfecte pass op Elshof die dat vervolgens koelbloedig afrondde.

Daarna gebeurt er lange tijd niks. Heeten probeert de bakens te verzetten maar slaagt daar nauwelijks in. Ondanks het ruimere spelaandeel creëert het team van Martin Dollenkamp niet of nauwelijks kansen en veel verder dan een bal voorlangs of onderscheppingen door het weer ijzersterk spelende centrale duo van de thuisclub komt men niet. 1 – 0 is dan ook de ruststand.

Na rust komt Heeten sterker voor de dag en geeft het de wedstrijd toch een ander spelbeeld. Zij voeren de boventoon en bepalen het timbre van de wedstrijd. Ondanks dat het niet of nauwelijks tot grote kansen komt weet het toch Overwetering steeds onder druk te houden. Als dan in de 73e minuut een corner verkeerd verwerkt wordt en deze goed valt voor de voeten van een van de Heetense voorwaartsen is de – terechte – gelijkmaker een feit.

Intussen zijn er ook bij ScO een aantal wissels doorgevoerd; Dennis Willemsen en Dirk Dunnink komen voor Koudijs en Elshof en ook Heeten voert een aantal wissels door al zal dit niet veel veranderen aan het spelbeeld. In de 76e minuut krijgt Heeten nog een vrije doorgang richting het doel van Overwetering, maar een uiterste krachtsinspanning van Tom Koers voorkomt een achterstand.

Sterker nog, een paar minuten later is het Oskar Kappert die met een lepe steekbal Nick Oosterwijk wegstuurt en hij weet op fraaie wijze de 2 – 1 binnen te krullen. Hectische minuten volgen, maar dankzij manmoedig verdedigen en goed keeperswerk weet Overwetering de Heetenaren van de gelijkmaker te voorkomen.

Vorige week haalden we misschien twee punten te weinig, dit is dan vandaag weer goedgemaakt. Het geluk is nu eens aan onze zijde!