Tevreden ben je natuurlijk nooit na een nederlaag, maar tweevoudig doelpuntenmaker van afgelopen zondag, Bruce Schotman zag ook lichtpuntjes in de wedstrijd. De Bataven uit Gendt, gewezen hoofdklasser, was helaas nog een maatje te groot. Een 3-2 nederlaag was het gevolg.

Voorwaarts kwam na tien minuten op een vroege achterstand en kwam na 30 minuten goed terug in de wedstrijd. Het doelpunt, een voorzet van Luuk Grieving werd door Bruce Schotman in de verre hoek gekopt, 1-1.

Direct na rust was Voorwaarts niet bij de les en mochten de Bataven de tweede van de middag scoren, 1-2. Een slecht moment volgens Bruce, juist nu de verwachtingen in de rust positief waren. Bruce: “We blijven daarna wel goed voetballen, alleen creëren we niet veel kansen.” De organisatie bij Voorwaarts stond ook, met een sterk acterende Nino Wattimena, goed. De Bataven wisten weliswaar kansen te creëren, maar de betrouwbare goalie Yoel Finke stond op de goede plek. Bruce: we bleven hierdoor hoop houden op de gelijkmaker.

In de 82ste minuut werden deze intenties extra kracht bijgezet door Justus van Gijtenbeek en Nick Linthorst in te brengen. Dat sorteerde uiteindelijk niet het gewenste effect. De Bataven kon vlak voor tijd nog profiteren van de ruimte, 3-1.

Het slotakkoord was voor Voorwaarts. De prachtige volley van Bruce uit een snel genomen vrije trap van Nick Linthorst, zorgde voor een beter aanzien en een persoonlijk succesje voor de trefzekere spits, 3-2. Zijn vierde doelpunt van deze competitie. Bruce: “Het was helaas niet genoeg, maar wel gestreden tot het laatste moment.”

De komende week is Voorwaarts vrij. Op zondag 24 november de kraker tegen FC Winterswijk aan de Laene. Beide teams hebben de punten hard nodig.

De Bataven – Voorwaarts 3-2