Prachtig voetbalweer deze zondag op de Rielerenk en het veld lag er weer prima bij. In de 4e klasse F is de scheiding tussen het linker- en rechterrijtje nog niet echt gemaakt. Van plek 4 naar plek 10 zit 3 punt verschil.

De opdracht voor De Gazelle was vrij duidelijk. Wil je meedoen bovenin dan moet je zeker thuis je wedstrijden gaan winnen. Vandaag dus zo’n wedstrijd. Met spits Sven Raats op vakantie en 5 geblesseerde spelers, kon De Gazelle toch met een prima opstelling de wedstrijd starten.

Het eerste kwartier van de wedstrijd werd er vooral afgetast door Victoria Boys en was De Gazelle de bovenliggende partij. Tot echte kansen kwam het echter niet. Er werd steeds meer naar voren gevoetbald om op zoek te gaan naar een doelpunt. Het spel zag er goed uit bij de thuisploeg.

De Gazelle werd gewaarschuwd doordat uit een snelle counter Victoria Boys uit het niets tot scoren kwam. Gelukkig had de zowel de scheidsrechter als de grensrechter buitenspel geconstateerd en bleef de brilstand op het scorebord. Kort hierna viel middenvelder Freddie Baxter geblesseerd uit en moest er noodgedwongen geschoven worden in de toch al verschoven basisopstelling.

Na dit afgekeurde doelpunt en de wissel sloop er toch wat onzekerheid en voorzichtigheid in de ploeg en werd het een gelijk opgaande strijd. Invaller Tom Linker kreeg nog een grote kans om de score te openen, maar kopte net over. Het was duidelijk een gelijk strijd en echt zo n wedstrijd waarin de ploeg die hem er als eerste inlegt, de wedstrijd hoogstwaarschijnlijk naar zich toe kan trekken.

De Gazelle begon te slap aan de 2e helft. Vrijwel alle duels werden verloren en er kwam veel ruimte te liggen op het middenveld. Victoria Boys maakte daar goed gebruik van. In de 60e minuut was het raak. 0-1 Victoria Boys.

De Rielerenkploeg wist nu wat het te doen stond en er werd aanvallend gewisseld om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Die kansen kwamen er zeker. Tom Linker  scoorde zelfs, maar werd buitenspel gegeven. Bobby Vonk en diezelfde Tom Linker kregen nog 2 kansen, maar gingen via paal en lat niet over de doellijn.

In  de 75e minuut kreeg De Gazelle de deksel op de neus. Op een zeer knullige manier ook nog eens. Een slecht en laag genomen corner kon makkelijk weggewerkt worden, maar werd door 2 verdedigers gemist en hier was de keeper niet op voorbereid. De bal rolde er bij de eerste paal in. 0-2.

Kort na de 0-2 vielen ook nog eens Sven Kelder en Jeremy Bruins geblesseerd uit. Het was  pompen of verzuipen en in de laatste 10 minuten vielen zowel de 0-3 als de 1-3. De naar voren geschoven Niels Rijnders scoorde voor De Gazelle. Op basis van de 2e helft een terechte nederlaag.

Volgende weekend is De Gazelle vrij en oefent het de dinsdag erna tegen sv Broekland. De eerstvolgende competitiewedstrijd is 24 november uit bij Loenermark. Hopen dat de lijst van 8 geblesseerden in de komende weken wat krimpt.