Myles Tiago Krijgsman is een behendige wat frêle speler, die sinds dit jaar deel uitmaakt van de hoofdselectie. Vanuit Enschede is hij in Deventer komen wonen voor zijn werk als barbier. Daarnaast volgt hij de barbiersopleiding. Myles: ‘Ik voel me steeds meer op mijn gemak bij de club en bij het team binnen en buiten het veld.’ Myles heeft ‘nog’ geen vaste positie in het elftal.

Afgelopen week werd zijn optreden aan de linkerkant een succesvolle en dat had hij deze zondag graag willen voortzetten. Voorlopig wordt hij nog op meerdere posities ingezet, maar zelf speelt hij het liefst als aanvaller. Hij beseft echter dat de trainer over de opstelling gaat en dat hij slechts zijn best kan doen op welke positie dan ook. Myles: ‘ik geloof in mijn eigen kwaliteiten, en legt tegelijkertijd de lat hoog. Zo wil ik niet alleen belangrijk zijn bij de assist, maar ook mijn scorend vermogen vergroten.’

In Apeldoorn moest hij door een blessure toekijken hoe Voorwaarts met 1-1 gelijkspeelde bij WSV. ‘Het waren twee hele verschillende helften. In de eerste helft hadden we de wedstrijd moeten beslissen. De tweede helft ontbrak het aan druk op de bal en moesten we met man en macht tegenhouden.’

De eerste helft was 13 minuten oud toen het druk zetten op de tegenstander effect sorteerde. Het was Marcus van Geelen die de bal onderschepte na slordig uitverdedigen van WSV. Zijn afronding was doeltreffend, 0-1. Voorwaarts creëerde daarna vele kansen, maar de trekker werd niet overgehaald. Zelfs erger, het moest vlak voor rust toestaan dat WSV na een ruim genomen corner de bal opnieuw inbracht en bij de tweede paal inkopte, 1-1. Myles: ‘in onze ogen was het buitenspel, maar daar verander je niets aan.’

Ruststand 1-1.

Na rust vergat Voorwaarts nog te voetballen. Dat was ook de verdienste van WSV, maar de wedstrijd werd ook sterk bepaald door de wind. Goed voetballen was lastig. Het doel werd niet meer gevonden. Myles kon wel leven met de uitslag. ‘Gezien de spelverhoudingen was het wel een terechte uitslag. Wij waren voor rust duidelijk de meerdere en WSV de tweede helft.’

Voorwaarts speelt volgende week aan de Laene tegen het sterke MASV uit Arnhem. De wedstrijd begint om 14 uur.