35 Minuten lang toonde Go Ahead Eagles ontzag voor de tegenstander en hun publiek. Pas na de tegentreffer werd de ploeg van Hake geduldiger wat ook een grote kans met zich meebracht. Na de thee was de Deventer-formatie lang de bovenliggende partij en dwong het zelfstandig een verdiend punt af.

FC Twente begon dominant, met veel balbezit zette het Kowet vast op eigen helft. Echter doordat de Tukkers slordig waren met de eindpass, regende het geen grote kansen. Via Vlap kreeg het de eerste kans en halverwege de eerste helft nogmaals met Van Wolfswinkel die voorlangs schoot.

ENSCHEDE, NETHERLANDS – NOVEMBER 6: fans of Go Ahead Eagles during the Dutch Eredivisie match between FC Twente and Go Ahead Eagles at De Grolsch Veste on November 6, 2022 in Enschede, Netherlands (Photo by Henny Meyerink/Orange Pictures)

Na ruim een half uur spelen toucheerde Bas Kuipers de bal met zijn biceps en, na tussenkomst van de VAR, ging de bal op de stip. Ondanks dat De Lange de goede hoek wist van Van Wolfswinkel, schoot de Twente spits hard en zuiver de 1-0 binnen.

Gek genoeg was het GA Eagles dat vanaf dat moment beter ging spelen, alsof de schroom er af was na 35 minuten lang met de rug tegen de muur te hebben gestaan. Vlak voor de thee testte Adekanye de doelman van de thuisploeg, maar Unnerstall redde bekwaam. De daaropvolgende corner bracht de grootste kans voor het uit-team, echter liep Kuipers collega Willumsson in de weg, waardoor de IJslander de bal niet langs de goede kant van de paal kreeg.

ENSCHEDE, NETHERLANDS – NOVEMBER 6: Olivier Edvardsen of Go Ahead Eagles, Vaclav Cerny of FC Twente during the Dutch Eredivisie match between FC Twente and Go Ahead Eagles at De Grolsch Veste on November 6, 2022 in Enschede, Netherlands (Photo by Henny Meyerink/Orange Pictures)

Na de thee pakte GA Eagles goed de aanpassingen van de technische staf op en ging brutaler en zelfverzekerder voetballen. Toch kreeg FC Twente de eerste kans richting het eigen fanatieke publiek. Misidjan vond Brenet binnen de 16, maar de back trof De Lange op zijn weg. Na een uur spelen bracht Hake drie verse krachten, wissels die voor nog meer grip op de wedstrijd zouden zorgen.

Tekie gaf rust op het middenveld en liep ook de gaten dicht, terwijl met Sow GA Eagles ook meer stootkracht kreeg voorin. De derde invaller, Finn Stokkers, werd perfect gelanceerd achter de Twentse defensie, maar weifelde zoveel dat Pröpper tijdig kon ingrijpen. Drie minuten later kreeg Sow een schietkans na een prachtige aanval over links, echter werd de inzet tijdig geblokt door wederom Pröpper.

ENSCHEDE, NETHERLANDS – NOVEMBER 6: Robin Propper of FC Twente, Isac Lidberg of Go Ahead Eagles during the Dutch Eredivisie match between FC Twente and Go Ahead Eagles at De Grolsch Veste on November 6, 2022 in Enschede, Netherlands (Photo by Henny Meyerink/Orange Pictures)

In de 89ste minuut behield invaller Fernandes het overzicht en zette Willumsson vrij in het strafschopgebied waar hij neergehaald werd door Everink. De warrig fluitende scheidsrechter Manschot zag het wel, maar greep niet in en werd uiteindelijk door de VAR teruggehaald. Willumsson zelf nestelde zich achter de bal bij afwezigheid van de gewisselde Rommens en Lidberg.

De IJslander toonde zich enorm koel door het speeltuig uitstekend in de andere hoek van Unnerstall te plaatsen waarmee de puntendeling een feit was. Gezien de veerkracht van de Deventer formatie na de 1-0 van FC Twente en het steeds betere spel in de tweede helft, een dik verdiend punt voor Go Ahead Eagles. Men kent nu een serie van 8 ongeslagen competitieduels, een evenaring van het record uit 1978.

ENSCHEDE, NETHERLANDS – NOVEMBER 6: Willum Willumsson of Go Ahead Eagles celebrates the goal during the Dutch Eredivisie match between FC Twente and Go Ahead Eagles at De Grolsch Veste on November 6, 2022 in Enschede, Netherlands (Photo by Henny Meyerink/Orange Pictures)

Onderstaand kunt u terugluisteren naar de gesprekken na afloop van het duel in Enschede. De Salland Sport verslaggever Erik van Luttikhuizen sprak met doelpuntenmaker Willum Willumsson, wekelijkse uitblinker Jamal Amofa, de sterk keepende Jeffrey de Lange en natuurlijk coach René Hake.

Deze interviews komen vanuit de intensieve samenwerking die DeventerVoetbal heeft met streekzender Salland1

Vorig artikelCCW te sterk voor Terwolde
Volgend artikelVoorwaarts kent twee gezichten
Erik is ruim 50 jaar geleden geboren in Deventer en is besmet geraakt met Go Ahead Eagles virus in het thuisduel in 1978 tegen FC Amsterdam. Momenteel is Erik Internationaal Key Accountmanager bij een Amerikaans bedrijf. Daarnaast vervult Erik vele vrijwilligerstaken, onder meer bij Salland1, FC RDC en natuurlijk bij Deventer Voetbal!