Vorige week stond SV Twello na een kwartier spelen tegen WAVV al met 0-2 achter. Niet scherp genoeg aan de wedstrijd begonnen toen. Er iets van geleerd? Helaas niet. Deze middag keken ze al na 10 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Te warm? Het moeilijk te bespelen kunstgrasveld? Het stond ook gewoon niet goed en de thuisploeg kon wel heel gemakkelijk twee keer scoren in die beginperiode. Eigenlijk hebben de gasten daarna de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen.

In de 5de minuut werd er een lange bal gegeven. Masora Oraile stond opeens tegen twee aanvallers en Bram Kamphuis kon heel gemakkelijk 1-0 scoren. Bij de les nu? Nee, nog geen 5 minuten later een herhaling van zetten en Boy Sasbrink maakte er 2-0 van. Speelde de thuisploeg dan zo goed? Zeker niet maar je kon duidelijk merken dat spelen op kunstgras voor hen gemakkelijker was.

De eerste mogelijkheid kreeg SV Twello pas in de 26ste minuut. Het fraaie schot van Job Bruntink ging net naast. Rond een half uur spelen kreeg Twello 4 maal een corner te nemen, maar zonder resultaat. Het spel van Twello werd gelukkig wel beter. Meer gewend aan de omstandigheden? Een schot van Ryan van der Burg ging net naast. Pal voor de rust kopte Stefan Hulsebos uit een corner van Job Bruntink raak 2-1. Ruststand 2-1 en dat was beslist niet nodig geweest.

Het eerste kwartier van de 2de helft gebeurde er eigenlijk niets. De thuisploeg wachtte af en loerde op de counter. De spelers van Twello hadden steeds meer balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. Pas in de 69ste minuut schoot Boy Sasbrink gevaarlijk op het doel, maar keeper Steven Koopmans stond precies goed. Aan de andere kant deed Max Smaal hetzelfde. Jammer dat hij in zijn laatste wedstrijd voor SV Twello niet tot scoren kwam.

Twello zette nog meer druk naar voren: nog meer aanvallende spelers erin. Dan word je verdedigend wel kwetsbaarder, maar de scherpte was er nu wel. Job Bruntink verscheen alleen voor keeper Max Hulsebos. Hij werd aangetikt, maar volgens de goed leidende scheidsrechter Niels Mulder niet voldoende om er voor een strafschop te fluiten. Ver in de toegevoegde tijd verscheen Sem Schoot Uiterkamp nog voor keeper Steven Koopmans, maar hij kwam als overwinnaar uit het duel.

Door allerlei omstandigheden werd er lang door gevoetbald, maar de 2-1 bleef op het scorebord staan. Einde wedstrijd. Einde nacompetitie.

Wij bedanken de spelers van SV Twello voor dit seizoen. Eerste keer in de derde klasse en heel knap een 2de plaats er uit weten te halen. Compliment voor de trainer en staf. Vele zaterdag middagen mogen genieten van het goede spel. Wensen jullie een goede zomer en tot in september.