Ook al kwam SV Twello nog met 1-0 voor, de 1-2 zege voor AVW is meer dan verdiend te noemen. De thuisploeg miste deze middag een aantal basisspelers en een uur lang kon Twello gelijke tred houden, maar was de klasse van enkele spelers bij de gasten doorslaggevend.

Vanaf het begin was AVW meer aan de bal. De ploeg combineerde sneller, beter en was feller. Toch was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. In de 11de minuut gaf Maarten Lutje Beerenbroek goed voor maar Tim Evers kopte hoog over. Na een kwartier spelen greep trainer Harold Dengerink in. Hij zette het elftal anders neer en daardoor kreeg SV Twello meer grip op het spel van AVW.

Toch behield de ploeg uit Westervoort het beste van het spel. In de 30ste minuut schiet Robin van Otegem snoeihard op de paal en niet veel later schiet Levi Weijman van dichtbij hoog over. De thuisploeg stelde er weinig tegenover. Ruststand 0-0.

Na de rust kwam de thuisploeg verrassend op 1-0: Max Smaal gaf voor en Maarten Lutje Beerenbroek scoorde 1-0. Niet veel later had Jurre Spanjers de 2-0 kunnen/moeten maken, maar hij raakte van heel dichtbij de bal niet vol. Steeds meer kreeg de thuisploeg grip op de wedstrijd totdat in de 65ste minuut door een woud van benen Mohammed Ettajiri 1-1 scoorde. In dezelfde minuut had Maarten Lutje Beerenbroek ook kunnen scoren mar hij schoot onzorgvuldig.

AVW werd met counters levensgevaarlijk. De thuisploeg stond te hoog en de daar wist Shewar Ali wel raad mee: 1-2. De gasten wilden nu doordrukken, maar keeper Steven Koopmans liet tweemaal zijn klasse zien. Verder dan een schot van Frank de Croon kwam de thuisploeg niet en Bodhi Bergen testte nog een keer de kwaliteiten van Steven Koopmans.

De eerste nederlaag voor SV Twello, maar de gasten waren echt iets beter op bepaalde momenten. Volgende week een uitwedstrijd in Eerbeek, aanvang 15.00 uur. Kijken of de punten dan meegenomen kunnen worden.