Met de bus naar Winterwijk: de heenweg was het rustig, geconcentreerd en vele vaste supporters zijn meegereisd. Helios nam de wedstrijd in handen en gaf die, op een moment in de tweede helft na, niet meer uit handen. Helios won vrij eenvoudig met 0-3, maar verloor Ijen Bruinsma met een zware beenblessure.

Vanaf het begin creëerde Helios kans op kans. Eerst was het Djeremy Waslander die een voorzet van Ijen Bruinsma volledig mistte. Datzelfde gebeurde met Jarmo van ‘t Hof die een inzet van Djeremy verkeerd inschatte. In de 11de minuut was het raak. Helios zette veel druk op de achterste linie van Winterswijk waardoor de laatste man de bal te zacht richting de keeper kopte. Jarmo was er als de kippen bij, was eerder bij de bal, kruiste voorlangs en werd van achteren aangetikt. Conclusie aldus de scheidsrechter: penalty en een rode kaart. De penalty werd benut door Jarmo van ‘t Hof (0-1).

Vaak komen er dan extra krachten vrij wanneer er een speler rood heeft gekregen. Winterswijk groef zich nog meer in en probeerde met enkele counters iets te doen, maar kwam nauwelijks over de middenlijn. Keeper Joël de Jonge, die de eerste helft recht tegen de laag schijnende zon in keek, moest een keer optreden en nam het zekere voor het onzekere door een bal die was naast gegaan nog aan te tikken.

Helios was onrustig en vaak onnauwkeurig in de opbouw. In de 25ste minuut kreeg Djeremy Waslander een dot van kans die hij miste. Een minuut later was het Iljen Bruinsma die op snelheid, maar na een verkeerde beweging bleef liggen en met een zware blessure het het veld afging. Roy Smeitink werd zijn vervanger. Pas in de 37ste minuut was het Djeremy Waslander, die na een mooie combinatie tussen van Serkan en Nick Beekman, de voorzet van Beekman kon afronden 0-2. Tevens de ruststand.

In de rust werd Kursad vervangen door Djeremy Zandvliet. De druk werd nog meer opgevoerd en was het de keeper en de vechtlust van Winterswijk dat de score lange tijd op 0-2 bleef staan. En toch ligt er een counter op de loer en die kwam ook. Dat werd mogelijk gemaakt door zwak optreden van de centrale verdedigers en het missen van de bal door Joël de Jonge, maar die kan zich goed herstellen. Dat was en werd het enige wapenfeit van Winterswijk in de tweede helft. Helios creëerde meerdere kansen maar kwam pas op 0-3 toen de ingevallen Sven Lubberding de voorzet van Mike Gerritsen bij de tweede paal fraai inkopte. Eindstand 0-3.

De terugreis in de bus was oergezellig. Met dank aan de organisatie. Volgend week komt HSC’21 uit Haaksbergen op bezoek. Aanvang 15 uur.