SV Epse pakte vanmiddag drie welverdiende punten tegen Terwolde. Met name in de tweede helft werd Terwolde op voetballend vermogen en strijd over de knie gelegd.

Trainer Gertie Wichers hamerde vooraf op wat nodig was om Terwolde te verslaan. De rood-witte brigade luisterde en al in de bespreking was duidelijk dat SV Epse alles maar dan ook alles zou doen om een maximaal resultaat te halen. Al binnen één minuut kon Terwolde doelman Bob Fabri de bal uit het net halen. Na een mooie aanval over de linkerflank verscheen Rida Ammi alleen voor de keeper. Hij verraste de doelman in de korte hoek.

Terwolde stroopte de mouwen op en kreeg naarmate de eerste helft vorderde licht de overhand. Voetballend kwam het echter nimmer tot kansen. Epse hield de ruimtes klein en centraal achterin heerste aanvoerder Koen Klosters. Terwolde kreeg wel twee kansen uit een hoekschop. Verdediger Jurriën Kamphuis kopte uit vrijstaande positie naast en spits Max van Gerrevink zag zijn harde kopbal van de lijn gehaald door Epser verdediger Rob de Haan.

In de tweede helft een beter Epse. Het pakte Terwolde spreekwoordelijk bij de strot en drong het terug op eigen helft. Het veldoverwicht leverde ook kansen op. Silas Muiderman miste een enorme kans op de 2-0: hij schoot een vrije bal voor leeg doel hoog over. Almir Fizovic schoot binnen het uur wel raak. Via een klutsbal kwam hij enigszins gelukkig geheel vrij voor de keeper. Hij faalde niet en schoof de bal koeltjes langs de doelman.

Wichers bracht Max ten Wolde halverwege de tweede helft. Ten Wolde deed direct van zich spreken door een strakke voorzet bijna binnen te glijden. Even later kon Rida Ammi makkelijk de 3-0 binnentikken nadat de ijverige Ten Wolde met een sliding de bal knap binnenhield en de geheel vrijstaande Ammi bereikte. Epse opende de jacht op meer treffers. Een doelpunt van een andere invaller Stan van Brussel werd door de grensrechter weggevlagd en diezelfde Van Brussel miste even later een kans bij de tweede paal.

En Terwolde? Dat kwam de tweede helft nauwelijks voor het Epser doel, maar scoorde nog wel een eretreffer. Max van Gerrevink was er als de kippen bij na een fout een in de Epser defensie. Hij schoof de bal hard langs keeper Gijs Kamphuis. Epse verdediger Klosters kon op de doellijn de tegentreffer niet voorkomen en gaf het laatste zetje.

Na een matige serie liet SV Epse vandaag weer zien wat het waard is. De verdiende zege smaakt naar meer! Volgende week komt koploper Davo naar Epse. Aanvang 14:00 uur.