Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Groen Wit ’62 in Apeldoorn op het programma. Een relatief onbekende ploeg waar we nog niet vaak tegen hebben gespeeld. Onder ietwat druilige omstandigheden, maar gelukkig gaat het niet echt regenen, wordt om half drie afgetrapt.

Wegens ziekte ontbreken basisspelers Nick Oosterwijk en Stefan Hekman. Brent Roesink maakt zijn debuut in het eerste elftal en neemt de rechtsback positie in. Na wat aftasten over en weer komt de eerste gevaarlijke aanval van Overwetering zijde. Oskar Kappert stoomt op over rechts, maar zijn voorzet wordt onschadelijk gemaakt door de goed spelende keeper van Groen Wit.

Kort daarna waagt Bram de Haas een schot op doel, maar de nauwkeurigheid ontbreekt. Ook Groen Wit krijgt een mogelijkheid via een klutssituatie in het zestienmetergebied, maar tot een schot op doel komt het niet. De volgende kans voor Groen Wit ontstaat door verkeerd uitverdedigen waarna keeper Paul Vlaskamp reddend moet optreden tegen een goed afstand schot.

Groen Wit houdt duidelijk het overwicht in de eerste helft. En uiteindelijk resulteert dit in een terechte voorsprong. Al duurt dat tot vlak voor de rust. Via de gevaarlijkste aanvaller van Groen Wit is er een uitbraak over de linker vleugel en de goede voorzet wordt raak ingekopt. Geen kans voor de keeper. Ruststand 1 – 0 voor Groen Wit.

Overwetering begint met een ongewijzigd elftal aan de tweede helft. Toch wordt er duidelijk zichtbaar uit een ander vaatje getapt. We krijgen meer grip op de wedstrijd. We krijgen ook meer doelkansen. De eerste is voor Dennis Willemsen maar zijn poging tot een lob kan nog door de doelman worden gepakt.

En dan in de zestigste minuut is het zover. Tom Koers wordt op links goed aangespeeld. Hij weet door te dringen tot de achterlijn en een prima voorzet af te leveren. Rémon Elshof staat op de goede plek en kopt keurig de 1 – 1 in. Mark Koudijs komt in plaats van Bram van Bessen en Overwetering houdt het overwicht. Groen Wit komt niet meer tot echte kansen. De niet onverdienstelijk debuterende Brent Roesink wordt vervangen door Maik Jansen.

Met nog een kwartier te spelen krijgen we nog een goede mogelijkheid uit een vrije trap. Echter de goed spelende keeper van Groen Wit weet ook deze bal te pakken. Voor de laatste paar minuten komt Mohammed Al Kayed nog in het veld voor Dennis Willemsen. Tot doelpunten leidt het echter niet. Op basis van een sterke tweede helft is de puntendeling dan ook wel terecht.

Op naar komende donderdagavond voor de inhaal 2e helft thuis tegen Markelo.