SV Epse heeft gisteren enigszins geflatteerd met 4-1 verloren bij CCW. Vooral in de eerste helft verzuimde SV Epse het overwicht om te zetten in doelpunten.

SV Epse startte fel en drukte CCW terug op eigen helft en kreeg een aantal behoorlijke kansen. Met name Rida Ammi had zijn vizier niet op scherp staan. Na 5 minuten verscheen hij al alleen voor de doelman die geen moeite had met de lage schuiver. Diezelfde Ammi miste na een half uur de grootste kans. Hij werd op de rechterflank hoog aangespeeld en nam de bal in één aanname fenomenaal mee, waardoor zijn directe tegenstander kansloos was en hij zichzelf een vrije doortocht gaf. Ammi’s schot richting de kruising in de korte hoek leek goed voor de openingstreffer maar doelman Jochem van Ruth redde bijzonder knap. SV Epse kreeg meerdere kleine kansen (geblokte schoten) maar verzuimde zichzelf in deze fase te belonen.

Vlak voor rust kwam CCW, op dat moment verrassend, op voorsprong. Het was Tim Bakker die eenvoudig kon binnenschuiven na een goede voorzet vanaf de linkerflank. Een minuut later leek de wedstrijd in het slot te gaan. CCW kreeg een terechte strafschop toegekend. Epse doelman Bryan Eijsvogel redde katachtig op de inzet van Bart Keurhorst.

In de twee helft een beter CCW. Na een uur kreeg het zijn tweede (terechte) strafschop. Ruben de Haan snelde langs Sjoerd Hesseling en werd daarna onreglementair gevloerd. Tijn de Haan liet zich dit buitenkansje niet ontnemen (2-0). Toen Tijn de Haan in de 75e minuut ook nog van afstand een bal de kruising in joeg was de wedstrijd beslist.

Almir Fizovic bracht 10 minuten voor tijd nog even wat “spanning” terug door een voorzet binnen te knikken. Het slotakkoord was echter voor Mika Simmons. Met schuiver in de verre hoek bepaalde hij de eindstand op 4-1.

Eén lichtpuntje bij SV Epse. Lars Otten maakte na een afwezigheid van 8 maanden door een knieblessure weer speelminuten. Daar gaat Epse nog plezier aan beleven. De nederlaag voelde zuur, aangezien er mogelijkheden waren om koploper CCW meer dan alleen pijn te doen.

Komende week is SV Epse vrij, de week erop komt nr 2 Voorst naar Epse. Aanvang 14.00 uur.