In Wissel heeft SV Epse gisteren verdiend drie punten gepakt. Na 90 minuten stapten de rood witten met 1-4 van het veld.

SV Epse kwam al vroeg op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerflank bereikte Finn Otten die strak en zuiver in de verre hoek raak schoot. Nadat Almir Fizovic een enorme kans op 0-2 had laten liggen mocht hij het rond de 30e minuut vanaf elfmeter proberen. Hij faalde niet en schoot onberispelijk raak. De aanleiding van de strafschop was wel enigszins discutabel. Na een hoekschop vielen veel spelers bij de 2e paal op een hoop. Epser spelers Max ten Wolde en Finn Otten leken daarbij voornamelijk elkaar te raken. Finn Otten raakte hierbij geblesseerd. Scheidsrechter Zarchian had meer gezien en wees naar de stip. Nog voor rust de aansluitingstreffer van Wissel. Na een misverstand in de Epser defensie bereikte Remco Beekman de jonge aanvaller Koos van Selm die in de korte hoek Epser doelman John Moret passeerde.

In de tweede helft kon Wissel geen potten meer breken. Epse miste een aantal enorme kansen voordat de derde treffer tegen de touwen ging. Max ten Wolde kopte naast en schoot even later hard tegen de buitenkant van de paal. Rida Ammi miste tussendoor in een één op één moment. Het was uiteindelijk de 17 jarige Mike Kaspers die, na een assist van Rida Ammi, 10 minuten voor tijd vrij kon doorlopen op Wissel doelman Thom Proper. Met een lage schuiver bracht hij Epse op 1-3. Enkele minuten later bepaalde Ammi met een gave kopbal de eindstand op 1-4. Een mooie actie op de rechterflank van de zeer goed spelende Rob de Haan ging hieraan vooraf. De rossige dribbelaar passeerde een mannetje en bereikte Ammi op maat.

Een terechte overwinning voor de ploeg van Gertie Wichers, die komende zondag koploper CCW’16 ontvangt. Aanvang 14:00 uur.