Davo heeft vandaag een ruime zege geboekt tegen Voorst. Na een 1-0 stand bij rust werd er met 4-0 gewonnen. Uiteindelijk een knappe prestatie, omdat Voorst tot de titelkandidaten wordt benoemd.

Davo begon net zoals de voorgaande duels goed aan de wedstrijd. In de 14e minuut had Ronald Boudewijnse moeten scoren. Een minuut later een kans voor Voorst, maar doelman Moreno Jochaniak redde uitstekend. We kunnen wel zeggen, dat Moreno vandaag de beste wedstrijd voor Davo heeft gekeept. In het eerste half uur domineerde Davo de wedstrijd, maar tot scoren kwam het niet.

In het laatste kwartier van de 1e helft was Voorst de betere ploeg. Eerst nog een puike redding van Moreno Jochaniak, daarna een schot van Voorst tegen de lat. Onverwachts kwam Davo vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Sidney Pinkster: 1-0.

Na de rust trok Davo het initiatief gelijk naar zich toe. In de 47e minuut de 2-0 door Ronald Boudewijnse. De wedstrijd kwam in handen van Davo en het kwam verder nauwelijks in de problemen. Halvewege de 2e helft werd Sidney Pinkster onderuit gehaald in de 16-meter. De toegekende strafschop werd benut door Javin Evers: 3-0.

Daarna miste Sidney Pinkster nog een dot van een kans, maar het hoogtepunt was in de 78e minuut. Javin Evers scoorde een juweel van een doelpunt: 4-0. Vervolgens kreeg Voorst ook nog wat kansen, maar het bleef bij een fraaie 4-0 zege voor Davo.

Inmiddels 3 wedstrijden op rij de 0 gehouden en met de week wordt het voetbal beter. Dat geeft hoop voor de komende wedstrijden.

Komende zondag volgt de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Batavia’90 in Lelystad. Zeker niet onderschatten.