Afgelopen zondag speelde ABS in de zesde speelronde uit tegen Diepenveen. ABS is de competitie moeizaam gestart met 1 punt uit de eerste vijf wedstrijden. Diepenveen staat in de middenmoot met 9 punten.

Diepenveen start de wedstrijd voortvarend en heeft binnen 30 seconden voor de eerste keer op het doel van ABS geschoten. Daarna heeft ABS ook moeite om grip te krijgen op Diepenveen waardoor de thuisploeg een altijd mogelijkheden krijgt. De grootste kans is een mooi uitgespeelde aanval waardoor een speler van Diepenveen 1 op 1 met Jelmer Welgraven komt. Jelmer pakt de bal en dit geeft vertrouwen aan de hele ploeg.

Na 20 minuten komt ABS op een 0-1 voorsprong. Een goede lange bal van Jelmer zorgt ervoor dat Jaap Prinsen door kan komen aan de linkerkant. Een harde voorzet voor de goal langs zorgt ervoor dat een verdediger van Diepenveen een eigen goal maakt. Ongeveer vijf minuten later komt ABS op een 0-2 voorsprong. Een aanval via de rechterkant komt bij Daan Anneveld voor zijn voeten en die schiet beheerst de 0-2 binnen. Na de 0-2 probeert Diepenveen het goede spel van het eerste kwartier weer op te pakken en maken ze uiteindelijk de verdiende 1-2, dit is ook tevens de ruststand.

In de tweede helft komt ABS veel beter voor de dag. Zonder echt grote kansen te creëren voetbalt de ploeg uit Bathmen een stuk beter en komen ze eigenlijk ook niet in de problemen. Diepenveen probeert wel op tot kansen te komen maar dat lukt steeds moeilijker. De keer dat ze wel tot een kans komen schieten ze op de paal. Daarna lijkt er voor ABS niets aan de hand maar maakt Diepeveen toch de 2-2. Een voorzet van de zijkant wordt in de 84ste minuut binnengekopt.

Beide ploegen spelen wel voor de winst en drie minuten later is het ABS dat scoort. Een goede voorzet van Youri Meijer wordt fantastisch binnengekopt door Paul Roetert en de 2-3 staat op het bord. De laatste minuten komt ABS niet echt meer in de problemen en is de eerste overwinning een feit.

Komende zondag speelt ABS uit tegen koploper Colmschate’33. Aanvang 14:00uur.