SV Epse heeft vandaag met 0-2 verloren. De Epser hoofdmacht vocht voor elke meter maar kon een nederlaag niet voorkomen. Vierdeklasser SV Heeten stapte als terechte winnaar van het veld.

De ploeg van trainer Gertie Wichers moest vandaag een aantal belangrijke spelers missen, maar startte desondanks goed aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut verscheen aanvaller Max ten Wolde alleen voor de keeper. Zijn matige schot kon eenvoudig worden gekeerd door de doelman. Ook Heeten had aan de andere kant snel een eerste kans te pakken. Deze inzet raakte echter de lat.

De Epser elf speelde zeer compact, voor Heeten was er voetballend in de eerste helft geen doorkomen aan. SV Heeten had 70% balbezit, maar Epse hield de tegenstander ver van het doel. Toch kwam Heeten op voorsprong. Een vrije trap van Mick Slots was doelman John Moret na 25 minuten te machtig. De grootste kans in de eerste helft kwam op naam van Epsenaar Silas Muiderman. De goed spelende Rida Ammi kon na een half uur het middelveld oversteken en bediende Muiderman in een overtal situatie op maat. Binnen de 16 kon de linkspoot vrij aanleggen maar zijn schuiver was een eenvoudige prooi voor de doelman uit Heeten.

In de tweede helft had Epse aanvankelijk de boel organisatorisch weer goed op orde, al kwam het zelf niet meer tot grote kansen. SV Heeten kreeg meer grip op het duel en ook steeds meer mogelijkheden naarmate de wedstrijd vorderde. Twee grote kansen werden naast en over geschoten. In de laatste fase van de wedstrijd behoedde ook doelman Moret Epse voor een grotere achterstand. In een aantal situaties redde hij katachtig op de doellijn. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd het duel beslist door Shannon Nijhoff. Van korte afstand kreeg hij een niet te missen kans. 0-2.

Na de wedstrijd overheerste de positiviteit bij SV Epse. Dat SV Heeten, dat vorige week derdeklasser Diepenveen met 2-1 had verslagen, na 90 minuten met de winst naar huis ging, was zeker geen schande. Complimenten voor de geleverde strijd! Komend weekend sluit SV Epse de bekercampagne af in Diepenveen.