SV Schalkhaar ging vanmiddag ook de tweede bekerwedstrijd onderuit tegen een Eerste Klasser uit Apeldoorn. Ditmaal was A.V.V. Columbia te sterk voor het jeugdige team van de trainers Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman.

Met een waslijst aan geblesseerde spelers moest SV Schalkhaar noodgedwongen enkele jeugdspelers de kans te geven en te wennen aan het niveau wat gevraagd wordt bij SV Schalkhaar 1.

Met trots mag gezegd worden dat met name deze jeugdspelers het prima deden en met de week groeien en zich steeds beter staande weten te houden tegen fysiek sterkere tegenstanders.

Maar liefst 9 spelers die op het wedstrijdformulier stonden zijn geboren in deze eeuw, 3 spelers daarvan nog maar 17 jaar!

Spits David Klopman was weer terug te vinden in de spits en dat liet hij dan ook meteen zien door een zeer snelle openingsgoal. Al na 1 minuut spelen kwam SV Schalkhaar op voorsprong door een goed lopende aanval vanaf de linkerkant. Linkerverdediger en aanvoerder Jason Westerkamp bracht linksbuiten Kick Brouwer in stelling die vervolgens zijn direct tegenstander op snelheid passeerde en een voorzet afleverde achter spits David Klopman. Toch wist Klopman de bal te bemachtigen en met de rug naar het doel kon hij de bal bij zich houden en draaide vervolgens weg van zijn directe tegenstander waarna hij de bal in de verre hoek wist te plaatsen, 0-1.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten, al na 7 minuten spelen was de stand weer in evenwicht. Een voorzet van de snelle rechtsbuiten Jose Coelho Edislson  scheerde voor de verdediging van SV Schalkhaar langs en kwam precies voor de inlopende linksbuiten van Columbia die van dichtbij geen moeite had SV Schalkhaar keeper Jesper Lukassen te passeren, 1-1.

SV Schalkhaar was in deze fase voor rust zeker niet minder dan Columbia en wist met fris en aanvallend voetbal tot kansen te komen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Dat Columbia nog voor rust op voorsprong kwam was niet geheel in verhouding met het veldspel. Een voorzet vanaf links werd over iedereen heen bij de tweede paal gelegd, waarna deze door een Columbia speler uiterst nauwkeurig in de verre hoek werd geplaatst, onhoudbaar voor keeper Jesper Lukassen.

Helaas moest SV Schalkhaar het vlak daarna ook nog doen zonder Kick Brouwer, die ook met een blessure het veld moest verlaten, hij werd vervangen door Emirhan Türk.

Nog voor rust leek SV Schalkhaar op gelijke hoogte te komen, maar een schot van David Klopman ging net naast het doel.

De tweede helft moest SV Schalkhaar het doen zonder spits David Klopman, maar ook keeper Jesper werd vervangen door jeugdkeeper Tycho. SV Schalkhaar begon goed aan de tweede helft en zag een schot van Luuk ter Mate net over de lat verdwijnen. Na 10 minuten spelen in de tweede helft moest ook aanvoerder Jason Westerkamp het veld verlaten en werd vervangen door de jonge verdediger Alper Silav.

Het laatste kwart van de wedstrijd kwam SV Schalkhaar niet meer van eigen doel en moest dan ook nog twee doelpunten incasseren. Het bleek niet meer opgewassen tegen de geel/zwarten uit Apeldoorn.

De 3-1 kwam op naam van spits Jamarro Diks die de bal na een overstapje van een teamgenoot in de diepte aangespeeld kreeg en vrij voor de SV Schalkhaar keeper ongehinderd kon scoren.

De 4-1 was wel misschien het mooiste doelpunt van Columbia, de linksbuiten stuurde met handige passeerbewegingen op de achterlijn de SV Schalkhaar verdediging het bos in en wist vervolgens met een strakke voorzet zijn medespeler te bereiken die zonder problemen kon scoren.

Voor SV Schalkhaar opnieuw een bekernederlaag, hiermee loopt het bekeravontuur ten einde, al wordt er volgende week nog gespeeld tegen AGOVV.

Jonge spelers als Daan Pinkster, Floris Hidma, Alper Silav en Emirhan Türk hebben zich staande gehouden op dit niveau. Met name Floris Hidma toont bij vlagen aan dat hij veel voetbalkwaliteit bezit. Opvallend zijn de aanname, wegdraaien van de tegenstander en zijn overzicht dat doet denken aan de stijl van voetballer Frenkie de Jong.

SV Schalkhaar heeft nog twee weken te gaan voordat de eerste competitiewedstrijd tegen STEVO op het programma staat. Hopelijk zit de ploeg dan wat ruimer in de spelers en kunnen een aantal jeugdspelers weer aantreden bij hun team op zaterdag. Vooralsnog een compliment voor deze jeugdspelers die hebben laten zien wat ze in huis hebben.

De eerstvolgende bekerwedstrijd is zaterdag 17 september, dan speelt SV Schalkhaar in Apeldoorn tegen AGOVV, aanang 15.00 uur