SV Epse mocht vandaag voor de 2e bekerwedstrijd aantreden in Twello tegen vierdeklasser VV Activia. Op deze bloedhete zondagmiddag zag de ploeg van Danny Dassen een voorsprong uit de vingers glippen, waardoor het na 90 minuten toch met lege handen stond.

In de eerste helft begonnen beide ploegen met veel druk naar voren. Zowel Epse als Activia zetten elkaar vast, maar hier en daar werd daar door beide ploegen ook goed onderuit gevoetbald. Aan beide kanten gebeurde er ook genoeg. Activia zag een goal afgekeurd worden door buitenspel, terwijl Epse toch twee penalty’s niet gegeven zag worden door de scheidsrechter van dienst. Toch was het Epse wat op voorsprong kwam. Een voorzet van Djordy Altena werd vakkundig afgemaakt door Almir Fizovic.

Op slag van rust een vrije trap voor Activia. Vanaf een meter of 20 werd de bal strak in het zijnet geschoten en zo stond het 1-1. Epse ging echter door met waar het de hele eerste helft mee was en bleef zijn eigen spel spelen. Dit resulteerde voor rust nog in een nieuwe voorsprong. Nu was het Fizovic die een piekfijne voorzet op het hoofd van Altena wist te leggen, die goed raak kopte en de ruststand op 1-2 bepaalde.

Na rust kwam Activia scherp uit de kleedkamer, Epse was daarentegen minder scherp. Of het de hitte was of niet, binnen een kwartier was de 1-2 voorsprong weg en liep Activia zelfs uit tot 4-2. Epse bleef er wel in geloven, maar was niet bij machte om de achterstand weer om te draaien. Nadat het de 5-2 moest incasseren, bepaalde aanvoerder Silas Muiderman met een harde pegel van afstand de eindstand op 5-3.

Een wedstrijd met veel positieve punten, maar zeker ook verbeteringen voor de ploeg van Dassen. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen derdeklasser Warnsveldse Boys, waarna de ploeg klaar moet zijn voor het begin van de competitie!