SV Schalkhaar speelde vandaag een behoorlijke bekerwedstrijd tegen AVV Columbia in het snikhete Apeldoorn. Het team van hoofdtrainer Martijn de Haas en assistent Jacob Ensing begon met een behoorlijk jeugdig team aan deze wedstrijd. Diverse spelers waren vanwege werk en blessures niet beschikbaar.

Gelukkig voor SV Schalkhaar kan er dan een beroep gedaan worden op de reeds gestopte Jip Ellenbroek, die als controleur op het middenveld de lijnen als vanouds uit zette. Met de jeugdige Koen Smit en Floris Hidma, spelend net voor de ervaren Ellenbroek is het prettig voetballen. Ongekend wat een loopvermogen beide dynamische middenvelders hebben, spelers die vorig jaar nog in O19-1 speelden doen het momenteel prima.

Columbia - Schalkhaar | foto: Han Balk
Columbia – Schalkhaar | foto: Han Balk

Na 5 minuten spelen opende spits David Klopman de score, hij werd in positie gebracht door een uitstekende dieptebal van Michiel Hullegie, echter het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

VV Columbia was zeker in de beginfase de mindere aan SV Schalkhaar. Pas na 20 minuten spelen moest keeper Jesper Lukassen handelend optreden na een schot in de korte hoek van VV Columbia speler Saied Smakolli.

SV Schalkhaar kreeg in de eerste helft een paar aardige mogelijkheden de score te openen. Zo kreeg David Klopman een voorzet van rechter aanvaller Yasir Bozkurt onvoldoende onder controle om er iets moois mee te doen, terwijl aan de linker- kant Kick Brouwer telkens zijn directe tegenstander op snelheid de baas was en met veelal goede voorzetten voor het nodige gevaar zorgde.

VV Columbia werd in het verloop van de eerste helft sterker, het creëerde enkele kansen en er werd ook bij VV Columbia een buitenspel doelpunt afgekeurd.

De tweede helft kende enkele wissels en werd linkerspits Milan te Riele in het veld gebracht. De altijd gevaarlijke Te Riele dribbelde begin van de tweede helft vanaf de zijkant zomaar de zestien in en kon in combinatie met David Klopman uithalen. Zijn schot werd van richting veranderd waardoor de keeper van VV Columbia op het verkeerde been stond. Dit betekende de zeer verdiende 0-1 voor SV Schalkhaar.

De volgende grote kans was niet besteed aan Yasir Bozkurt die de bal toegespeeld kreeg van David Klopman. Zijn inzet verdween op de paal.

Na 70 minuten spelen verdubbelde SV Schalkhaar de voorsprong. Een prima dieptebal met veel gevoel van de goed spelende vrije verdediger Nick Mulder bezorgde Floris Hidma vrij doorgang naar het doel van VV Columbia. De keeper van VV Columbia kwam goed zijn doel uit, verkleinde het doel en de bal kwam via de keeper opnieuw bij Floris Hidma die bij de achterlijn door een VV Columbia verdediger met twee handen naar de grond werd gewerkt.

Scheidsrechter Harmelink uit Deventer kon niets anders dan de bal op de stip te leggen. Met dit buitenkansje wist spits David Klopman wel raad; 0-2

De wedstrijd leek gespeeld, maar er volgde nog de nodige minuten vanwege de diverse drinkpauzes. Opvallend bij SV Schalkhaar was het debuut en de goede invalbeurt van jeugdspeler Jaap Hoogeslag vanuit O19-1.

Bijna was de 0-3 te noteren; David Klopman schoot een bal op de buitenkant van de paal. Met nog 3 minuten te spelen viel de aansluitingstreffer. Een aanval over de rechterkant van VV Columbia werd uiteindelijk door Saied Smakolli binnengetikt; 1-2

De tijd voor VV Columbia was te kort om een resultaat te halen en SV Schalkhaar was gezien de hele wedstrijd de verdiende winnaar. Met alweer twee wedstrijden in dit prille seizoen tegen VV Columbia; 2-1 winst in een oefenwedstrijd en vandaag  de 1-2 winst in de beker volgen deze competitie nog eens twee competitiewedstrijden tegen VV Columbia. Dat worden twee wedstrijden met geheel andere belangen, we zullen zien hoe dat gaat aflopen.

Volgende week zaterdag 16 september speelt SV Schalkhaar de laatste bekerwedstijd in deze poule thuis op de Horsterhoek tegen Voorwaarts uit Twello.

Aanvang deze wedstrijd is 18.00 uur! U bent van harte welkom.