In de eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen was Colmschate de tegenstander. Vorig jaar zaten beide clubs nog bij elkaar in de competitie. Doordat ABS is gedegradeerd naar de 4de klasse komen de ploegen elkaar dit jaar in competitieverband niet tegen.

Onder zeer warme omstandigheden floot de scheidsrechter om 14:00 voor het begin van de wedstrijd. Er was afgesproken om elk kwartier een drinkpauze in te lassen en dit was geen overbodige luxe. Het begin van de wedstrijd was voor Colmschate en ze kwamen tot een geblokt schot en een aantal corners. De grootste kans was rond de 15de minuut toen een speler van Colmschate een goede schietkans kreeg, maar deze werd uitstekend gekeerd door keeper Cas Willemink.

Na de eerste drinkpauze werd ABS de bovenliggende partij. Stef Willemsen maakte de 1-0 na door doorjagen op de keeper. Tien minuten later stond de 2-0 ook op het bord. Na een goede actie van Daan Anneveld schoot Thijs Hovenkamp de bal goed binnen. Tot aan de rust bleef ABS de bovenliggende partij zonder dat ze dat uit konden drukken in de score.

Ook de tweede helft bleef ABS het betere van het spel houden en waren er vele kansen om de score uit te breiden, maar het duurde tot de 83ste minuut voordat ABS de 3-0 maakte. Een snelle vrije trap ging via Ephrem Hannink naar Milan Roelofs die de bal netjes binnenschoot. Een dik verdiende overwinning van ABS op Colmschate.

Komende zondag speelt ABS de laatste bekerwedstrijd thuis tegen Sallandia. Bij een gelijkspel bekert ABS verder. Aanvang 14:00 uur.