Na een lange voorbereiding en wisselvallige resultaten in oefenwedstrijden was zondag de eerste bekerwedstrijd in Wichmond tegen een klasse lager uitkomend Ratti-Socii. Met nog een waslijst van afwezigen werd de lijn van ‘oefenen’ vanmiddag vrolijk doorgezet.

Voetballend gezien deed het spel bij vlagen zeer aan de ogen en zulk matig spel was lang geleden. Na in de eerste 10 minuten al diverse kansen om zeep te hebben geholpen, werd het voetballend alleen maar matiger. CCW mocht zelfs blij zijn dat het niet met achterstand de rust in ging, want ook de thuisploeg wist geen raad met geboden kansen.

Na de rust én een aantal wissels werd het wel iets beter, maar overhouden deed het nog allerminst. Met iets meer scherpte had het de thuisploeg toch al veel eerder op de knieën moeten krijgen, maar het duurde tot ca. 20 min voor het einde totdat Laurens van de Werf eindelijk de score wist te openen.

Niet veel later kwam de thuisploeg bij knullig balverlies op het middenveld van CCW ook voor de eerste keer voor het doel van CCW en het was gelijk raak, 1-1. Amper drie minuten later kwam CCW enigszins fortuinlijk toch weer op voorsprong doordat een mislukte poging van aanvoerder Bart Keurhorst toch voor de voeten viel van Noud Lagerweij, die met deze mogelijkheid wel raad wist, 1-2.

Vijf minuten voor tijd de mooiste goal van de wedstrijd: de ingevallen Tijn de Haan wist met een uitstekende steekbal z’n eveneens ingevallen broer Luuk aan te spelen en die joeg de bal onberispelijk hard in de touwen. Einduitslag: 1-3.

Komende zondag de volgende bekerwedstrijd tegen ‘buurman’ Voorst, een team wat het ook zal treffen in de competitie. Aanvang 14.00 op de ‘Olde Leeuwenbarg’ in Wilp