Onder schitterende weersomstandigheden en goede publieke belangstelling boekte CCW’16 vanmiddag in de derby tegen medekoploper Voorst een verdiende overwinning. Voorafgaand aan de wedstrijd waren het de supporters van de thuisploeg die met vuurwerk wat extra dynamiek aan de wedstrijd gaven.

Het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, waarbij beide ploegen met meer inzet speelden dan goed voetbal lieten zien. Zeker de thuisploeg zocht het randje op en mocht daarbij niet klagen dat de scheidsrechter van dienst hier vrij mild mee om ging.

Na een minuut of vijftien voelballen kreeg CCW voetballend meer grip op de wedstrijd, maar het meeste gevaar was voor het doel van de bezoekers. Na een goed half uur kwam CCW toch enigszins gelukkig op voorsprong toen Bart Keurhorst na een scrimmage voor het doel de bal in het netje wist te leggen, 0-1.

Vijf minuten voor de rust wist het de voorsprong te verdubbelen: met een uitstekende onderschepping van Ruben de Haan wist deze goed raad met geboden ruimte, speelde ook goed een verdediger uit en legde de bal panklaar voor weer Bart Keurhorst. Hij had geen moeite dit af te maken en wist hiermee ook de ruststand op 0-2 wist te zetten. Op dat moment zeker verdiend.

Na de rust werd het voetballen er zeker niet beter op. De thuisclub ging wat meer risico ging nemen en hierdoor kwam CCW minder aan voetballen toe. Logischerwijs kreeg CCW in de tegenstoten meer kansen, maar ging het hier niet zorgvuldig mee om. Toch kwam de ploeg een kwartier voor tijd op de verlossende 0-3. Uit een uitstekende hoekschop van Ruben de Haan, kopte Bart Keurhorst de bal weer breed op Luuk de Haan die nu goed binnen kon koppen. Dit doelpunt werkte toch wel enigszins bevrijdend.

In de slotseconden kon Voorst toch nog iets terug doen via een wel heel erg makkelijk gegeven strafschop wegens vermeend leunen op de schouders van de tegenstander. Bart Bleumink zag inzet echter gestopt worden door Jose Anthonio Schrijven. Deze had zich blijkbaar te vroeg bewogen waardoor Bleumink nogmaals aan mocht leggen en nu wel binnen schoot: 1-3.

Luttele minuten later vond scheidsrecht Sener uit Eerbeek het welletjes, was de overwinning binnen en blijft het nog ieder geval één week koploper.

Volgende week weer een topper, dan ontvangt CCW de gedeelde nummer twee Terwolde. Aanvang zoals altijd 14.00 uur.