Vorig seizoen verloor Helios maar liefst vijf punten aan Terborg, maar deze middag was het Helios wat de boventoon voerde. Terborg heeft het moeilijk met o.a. een langdurige blessure van hun keeper en een voetballer die keept i.p.v. een echte keeper, maar deze kon deze middag niets aan een van de vier treffers doen.

Helios begon in de basis met de van Rohda Raalte, na een lange blessure, teruggekeerde Jarno van den Bos. Zoals gezegd kwam Helios goed uit de startblokken en in de vijfde minuut was het al raak. Nick Beekman werd diep weggestuurd door Bastiaan Lieftink, Nick liet de uitkomende keeper kansloos 1-0.

Terborg kwam hier niet om alleen maar te verdedigen, speelde gelijk goed mee en nog geen minuut na de openingstreffer kwam Helios met een schot op de paal goed weg. In de 10de minuut was het show-time voor Ijen Bruinsma. Hij zette twee verdedigers in de zestien te kijk, combineerde snel met Jarmo van ‘t Hof en scoorde daarna het mooiste doelpunt tot nu toe 2-0.

In de 20ste minuut kreeg de meegekomen Jarno van den Bos vanuit een scrimmage de bal voor de voeten, maar zijn schot ging via de lat over. Een minuut later kopte Jeray Galanggadjir de bal vanuit een corner hard in de handen van de keeper. Joël de Jonge kwam in de 34ste minuut weer mooi in beeld: een snoeihard schot van de middenvelder van Terborg, en verblind door de zon, ramde Joel de bal vliegend uit het doel.

In de 42ste minuut brak Nick Beekman op rechts door en Jarmo van ‘t Hof stond al klaar om bij de 2e paal de bal binnen te schieten: de verdediger van Terborg probeerde dit met een sliding te verhinderen, maar schoot in eigen doel. Rust 3-0.

Helios ging in de tweede helft goed van start. Bastiaan Lieftink passeerde enkele spelers op links en trok de bal terug naar Djeremy Waslander die naast schoot. In de 50ste minuut was het weer raak. De mee opgekomen Glenn Alberts bereikte met een strakke voorzet Jarmo van ‘Hof die hier wel raad mee wist en heel droog de 4-0 op het scorebord bracht.

Daarna werd er veel gewisseld door trainer Harry Decheiver en was het de net ingekomen Serkan die zijn harde schot van 20 meter gekeerd zag door de keeper van Terborg. Terborg bleef mee voetballen en zo creëerde Helios kans op kans, en wat voor kansen. Maar eerst was het Terborg dat fraai de eretreffer scoorde.

Jasper Alkema bereikte van links zijn vrijstaande broer Stijn die fraai inkopte 4-1. Zoals eerder gezegd, Helios creëerde daarna via fraaie combinaties kans op kans. Eerst was het de doorgebroken Nick Beekman die oog in oog kwam te staan met de uitkomende keeper van Terborg. Hij probeerde de keeper met een wip te verschalken maar de bal ging naast.

Even later kwam Djeremy Zandvliet na een fraaie combinatie met Jarmo van ‘t Hof voor open doel, maar hij schoot over. In de 87ste minuut kwam Nick Beekman alleen op open doel af, maar ook zijn inzet belandde op de paal.

Helios speelt volgende week thuis de derby tegen RDC, aanvang 15.00 uur.