Als je het hebt over klantenbinding met doelpuntrijke wedstrijden, dan moet je bij Sportclub Deventer zijn. Het is er niet gauw saai en vaak zitten er mooie goals tussen. Afgelopen zaterdag was dat ook weer het geval en gelukkig leverde het wél drie punten op.

Winterswijk kende geen gelukkige start van het seizoen. In de beker en in de eerste vier competitiewedstrijden wisten ze nog geen punt te halen. Een aanknopingspunt voor hen was de terugkeer van spits Elferdink. In het verleden was hij al een plaag voor de Deventer defensie. Na een goed kwartier spelen was hij het die met een strakke bal de 0-1 op het scorebord zette. Daarvoor waren beide ploegen al een paar keer dreigend voor elkaars doel geweest. Sportclub kwam razend snel met een antwoord op de openingsgoal. Raúl Esteban Herrera zette goed voor en het was Dexter Verdonk die goed tegendraads de bal inkopte.

Sportclub had moeite om goed druk te houden op de opbouw van Winterswijk, maar andersom gold dat net zo waardoor de wedstrijd in balans bleef. Kort voor rust was het wederom Elferdink die Winterswijk weer op voorsprong schoot. Met het vallen van de rust was het dit keer Sportclub dat scoorde. In de wedstrijden tegen Helios en Terborg scoorde de tegenstander in de slotminuut, maar het was Tijn Vegelin die een voorzet van Roan Koekkoek knap binnenkopte om met 2-2 te gaan rusten.

In de tweede helft was het initiatief aan Winterswijk dat scherp uit de kleedkamer kwam. In de 51e minuut creëerde Elferdink wederom een goede kans die hij met een krachtig schot achter keeper Hulscher schoot. Een paar minuten later wilde hij zichzelf weer in stelling brengen, maar bij die actie raakte hij geblesseerd aan zijn knie. Een persoonlijk leed na 11 maanden te hebben gerevalideerd. Dit was voor Sportclub het kantelpunt om het initiatief van de wedstrijd nadrukkelijk naar zich toe te trekken.

Direct na de wissel was het Roan Koekkoek met een fantastisch schot uit de draai, die hij in de kruising schoot. Waar het Sportclub energie gaf, was het voor Winterswijk een tweede tik op de neus. Via een aantal goede aanvallen waren het nogmaals Roan Koekkoek en Tijn Vegelin met een tweede goal die een 5-3 op het bord wist te noteren. Terwijl aan beide kanten de krachten wegvloeiden en Sportclub nog aandrong voor een zesde goal, was het Winterswijk dat in een moment van onachtzaamheid nogmaals tot scoren kwam. Daar waar niemand deze spannende slotfase nog aan zag komen, moest Sportclub met de laatste krachten werken om een belangrijke driepunter bij te kunnen schrijven. En dat lukte!

Na deze speelronde neemt Sportclub de vierde positie in op de ranglijst, kort achter stadsgenoten Helios en RDC. Zij treffen elkaar volgende week en Sportclub gaat naar EGVV in Gelselaar. Bij een goed resultaat kan Sportclub de top 3 bereiken.