Na twee maanden mede door slechte weersomstandigheden geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld en ook al die tijd niet regelmatig hebben kunnen trainen, moest het zondagmiddag aantreden op een zeer moeilijk bespeelbaar veld tegen het Deventerse Turkse Kracht, weer een tegenstander die vorig seizoen nog 2 klassen hoger speelde dan CCW’16.

Van dat verschil was vanmiddag ieder geval niets te merken. Volgens begeleiding van de bezoekers kampen zij ook met waslijst aan blessures en kwamen ze deze middag maar met één doel naar Wilp: niet verliezen. En dat bleek ook wel in de wedstrijd. Die ploeg had de nadruk duidelijk op behoudend voetballen liggen, laat CCW het spel maar maken en wij wachten wel af.

Daar lag dus ook het probleem voor CCW: het had veelvuldig balbezit, maar ging hier veel en veel te traag mee om. Daarnaast zette het Turkse Kracht in een zetel door ze ook nog na ca. een half uur eens op voorsprong te laten komen door enorm risicovol uitverdedigen, waarbij enkele spelers dachten op een biljartlaken te spelen i.p.v. moeilijke grasmat. Turkse Kracht kon de bal onderscheppen en heel gemakkelijk de score te openen, 0-1. Daarbij opgeteld dat CCW zelf de ene na andere mogelijkheid slecht uitspeelde, gingen beide ploegen ook met deze tussenstand de rust in.

Na de rust hetzelfde beeld en de wedstrijd liep eigenlijk exact hetzelfde als voor de rust. Toen trainer Bart Vos zo’n kwartier voor het einde van de officiële speeltijd er een verdediger afhaalde om nog meer risico te nemen, sloegen de gasten weer toe. CCW verdedigde opnieuw niet goed uit en dit gaf de spits van Turkse Kracht de mogelijkheid om de 0-2 aan te tekenen.

Nu moest CCW nog meer alles of niets gaan spelen en doordat de gasten uit Deventer overal alle tijd voor namen, was het wel duidelijk dat er behoorlijk wat tijd bijgetrokken zou worden. En dat pakte dit keer goed uit voor de thuisploeg. Eerst was het Bart Keurhorst die na ruim 90 minuten een puntgave voorzet binnen knikte, 1-2 en nog geen twee minuten later was het de ingevallen Jaap Velthorst die met een schitterend schot de doelman van Turkse Kracht kansloos liet: 2-2.

De jacht naar nog meer werd de ploeg zelfs nog bijna fataal en had het alle geluk van de wereld dat Turkse Kracht nog een reuzekans onbenut liet en het dus bij een zwaar bevochten 2-2 bleef.

Natuurlijk, als je na 90 minuten nog met 2-0 achter staat en je er uiteindelijk nog een gelijkspel uit weet te slepen, moet je tevreden zijn, maar gezien de hele wedstrijd was dat absoluut niet het geval. Door weer maar één puntje te pakken in combinatie met de uitslagen op de andere velden, is het inmiddels wel alle hens aan dek om niet in de problemen te geraken. Komende zondag mag CCW ook nog eens op bezoek bij medekoploper Diepenveen..