Wie vandaag het programmaboekje SV Schalkhaar tegen VVG’25 uit Gaanderen bij de kassa kreeg, zal ongetwijfeld het voorwoord van assistenttrainer Jacob Ensing hebben gelezen. Hierin schrijft de trainer over de kampioen van de meeste overwinningen tegen de kampioen van de meest gelijke spelen.

Vorige week in Beuningen moest de ploeg van Martijn de Haas en zijn assistent Jacob Ensing genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel, ook vandaag won SV Schalkhaar de strijd om het aantal gelijke spelen en speelde wederom (voor de negende keer) gelijk; 1-1.

Gelijkspelen tegen de koploper is normaal gesproken geen slecht resultaat, maar nu de druk bij SV Schalkhaar toeneemt om zich veilig te spelen, voelt het gelijke spel als een nederlaag. Voetballend speelt SV Schalkhaar de laatste weken zeer acceptabel, maar vergeet zichzelf al een aantal wedstrijden te belonen.

SV Schalkhaar kon vanmiddag weer beschikken over Yoes Beldman die teruggekeerde van een schorsing, maar ook Tim van der Meulen was er vanmiddag bij en speelde als aanvallende middenvelder. SV Schalkhaar begon uitstekend aan de wedstrijd en gaf vanaf de aftrap een signaal af aan koploper VVG’25 dat het voor de ploeg uit Gaanderen geen gemakkelijke middag zou worden.

De eerste kans was dan ook voor SV Schalkhaar. Al naar 3 minuten had de thuisploeg op voorsprong kunnen en misschien wel moeten komen. Middenvelder Twan Huijsmans bracht Jason Westerkamp in stelling; hij passeerde enkele tegenstanders waarna hij een prima voorzet afleverde op het hoofd van spits David Klopman die rakelings over het doel van VVG’25 kopte.

SV Schalkhaar had de uitwedstrijd tegen GVV’25 nog goed in het geheugen, waar het ten onder ging aan een paar standaardsituaties en waarbij de spitsen van GVV’25 weinig kansen nodig hadden; het verloor destijds in Gaanderen met 3-0. Vandaag een totaal andere wedstrijd, waarbij SV Schalkhaar het verdedigend prima op orde had; met name centrale verdediger Michiel Hullegie speelde vanmiddag een uitermate goede wedstrijd, won alle duels en was vaak betrokken bij de aanvalsopbouw.

SV Schalkhaar zat prima in de wedstrijd en kwam in de 21e minuut op een terechte voorsprong. Controleur op het middenveld Luuk ter Mate onderschepte de bal en speelde de bal diep op buitenspeler Milan te Riele. Eerst leek de bal nog weggewerkt te worden door verdediger Patrick Pastoor, maar hij verspeelde de bal knullig, waarna Milan te Riele de bal zeer knap in de rechter bovenhoek schoot; 1-0.

Kort daarna kreeg SV Schalkhaar nog een paar goede mogelijkheden. Doorkoppen van David Klopman op Milan te Riele was oké, waarna de bal ook nog eens bij Tim van der Meulen kwam die net iets te weinig ruimte kreeg om doeltreffend af te ronden.

SV Schalkhaar werd vervolgens gevaarlijk met een aantal cornerballen die kort op elkander volgden. Wederom was, net als vorige week, Nick Mulder dicht bij een doelpunt. Vanaf de rechterkant kwamen een aantal indraaiende corners zeer gevaarlijk voor het doel, waarbij keeper Maikel Damen een indraaiende bal nog net met de vingertoppen tot een volgende corner kon verwerken.

SV Schalkhaar ging met een terechte 1-0 voorsprong de rust in. De tweede helft was het voor VVG’25 zaak om terug te komen in de wedstrijd om niet onnodige punten te verliezen in de strijd op het kampioenschap.

De druk op de defensie nam wat toe, zonder dat VVG’25 tot uitgespeelde kansen kwam. Erg zuur was het in de 50e minuut toen rechterverdediger Timo Kok de bal uitverdedigde, maar in aanraking kwam met buitenspeler Alexander Megens die wel heel gemakkelijk naar het kunstgras ging, waarna scheidsrechter Eijkelkamp uit Vorden deze actie beoordeelde als overtreding. De bal moest tot grote tegenzin van heel Schalkhaar op de stip. De toegekende strafschop werd feilloos binnen geschoten door Nino Monasso; 1-1.

Hierna was het voor beide ploegen vol te gaan voor de overwinning. De wedstrijd ging heen en weer en SV Schalkhaar had het meeste recht op een voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant van Milan te Riele werd voor het doel gemist door zowel David Klopman als Timo Kok. De beste kans van VVG’25 was nog voor invaller Bion Venhoeven, die de bal met een dropkick net over het doel van Jesper Lukassen schoot.

Weer was Michiel Hullegie betrokken bij de opbouw van een SV Schalkhaar aanval, hij speelde van grote afstand Milan te Riele aan die van net buiten de zestien op doel schoot en de paal raakte.

De volgende kans was voor invaller Bjorn Duteweert die de bal vanaf rechts in de verre hoek schoot, maar keeper Maikel Damen bracht redding door de bal tot corner te verwerken. SV Schalkhaar wisselde aanvallend en deed alles in het werk een overwinning uit het vuur te slepen.

De slotfase was hectisch, vooral voor het doel van VVG’25, waar de scheidrechter ogen en oren te kort kwam om het allemaal onder controle te houden. Zowel SV Schalkhaar als VVG’25 moesten beide uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel, een uitslag waar beide ploegen op het eind van de competitie nog wel eens aan terug zullen denken.

SV Schalkhaar heeft nog drie competitiewedstrijden te gaan en zal de volle buit moeten gaan halen om nog kans te houden niet in de nacompetitie te eindigen. De komende twee weken zal het niet spelen vanwege het vrije weekend (volgende week) en het inhaal programma (die week erop).

Op 12 mei is de eerstvolgende thuiswedstrijd van SV Schalkhaar. Dan ontvangt het DCS uit Zevenaar. Aanvang 14.00 uur.

Steun SV Schalkhaar de komende nog 3 competitiewedstrijden.

SV Schalkhaar;

Jesper Lukassen – Timo Kok (Luuk Janssen) – Michiel Hullegie – Nick Mulder (Murat Özdemir) – Jason Westerkamp – Twan Huijsmans – Luuk ter Mate – Milan te Riele – Tim van der Meulen – David Klopman – Yoes Beldman (Bjorn Duteweert) (Koen Smith – Hans Hofsteede)

Vorig artikelCCW’16 boekt broodnodige overwinning
Volgend artikelSallandia nipt langs Broekland