CCW heeft zondagmiddag, de traditionele lastige uitwedstrijd, bij Wesepe met een 2-0 overwinning weten af te sluiten.

Maar dat het makkelijk ging, nee verre van dat. Al in de 3e minuut kwam CCW op voorsprong; een goede voorzet van Jaap Velthorst werd knap binnen geschoten door Bart Keurhorst, 0-1.
Direct, in de aanval erop, dacht Wesepe alweer langs zij te komen. Maar gelukkig voor CCW gebeurde dat, door een buitenspel staande speler, niet. De scheidsrechter, die het spel absoluut niet kon volgen, kon niet anders als het, overigens terechte, vlagsignaal van grens Benjamin van Kleef over te nemen.

CCW kwam ook hierna bijzonder moeilijk aan voetballen toe, ook al om dat Wesepe vroeg probeerde druk te zetten. De momenten die hierna voor beide doelen ontstonden waren spaarzaam, maar in die van CCW zat toch meer dreiging als die van de thuisclub. Dit mede ook, omdat het uitverdedigen van Wesepe niet altijd evengoed verliep. Zo ontstond ook de 0-2 in de 22e minuut; Wesepe kon de bal weer eens niet goed wegkrijgen en de bal kwam voor de voeten van Jaap Velthorst en die schoot, van net buiten de zestien, laag onder in de hoek raak voor de 0-2.

Hierna leek CCW even beter in de wedstrijd te komen, er werd wat rustiger gespeeld en daardoor kon het Wesepe ook even hun wil opleggen. Het kreeg toch ook wel enkele mogelijkheden om meer uit ontstane situaties te halen, maar helaas. Ook de thuisploeg had het denk ik niet vanmiddag; het voetbal van beide zijden werd, op een kleine periode na, er dan ook niet beter op.

Na de rust leek Wesepe aanvankelijk wat beter in de wedstrijd te komen, ze hadden ook in het eerste kwartiertje het betere van het spel, maar CCW echt in gevaar brengen kon het toch ook niet. In tegendeel zelfs, want hoe matig het voetballen ook was, toch kwam CCW vaker dichter bij de 0-3. Echter aan nauwkeurigheid ontbrak het vanmiddag nog al.

De wedstrijd werd er nog steeds niet beter op, en dat had de leidsman vandaag denk ik ook goed in de gaten, want zonder ook maar één minuut bij te tellen floot deze dan ook na 90 minuten af en kon CCW toch weer drie punten bijschrijven.
Ondanks de overwinning, wacht de club, de trainer en ook de spelers nog een hoop werk te doen de komende week(-en)