Het is Sallandia opnieuw niet gelukt om van een rivaal te winnen. Nadat vorige week al IJsselstreek te sterk was voor de ploeg van Lorenzo Bink, was nu Koninklijke UD de baas over de geel-zwarten. Het duel op de Zandweerd eindigde in een knappe 0-2 overwinning voor UD!

Koninklijke UD kwam flitsend uit de startblokken waar Sallandia geen antwoord op had. De duels werden niet gewonnen of zelfs niet aangegaan door de geel-zwarten. Dit gaf de bezoekers kansen op de voorsprong. Doelman Jordy Bourgonje bleek een echte sta in de weg. Na een klein kwartier kwam Koninklijke UD al op een voorsprong na enkele kansen. Die 0-1 tussenstand bleek echter ook de ruststand te worden.

Na wat omzettingen hoopte trainer Lorenzo Bink van Sallandia meer druk te kunnen zetten en dus ook wat meer kansen te kunnen creëren. Dit lukte aardig maar de verdediging van Sallandia gaf die kansen ook net zo makkelijk weer weg. Maar Jordy Bourgonje bleek opnieuw een sta in de weg. Dit tot grote frustratie van UD.

In de slotfase van de tweede helft leek de gelijkmaker in de lucht te hangen, maar het was UD die de wedstrijd op slot gooide door een goed uitgespeelde counter en hiermee de eindstand op 0-2 bracht.

Trainer Lorenzo Bink: ‘Denk dat UD op de terechte winnaar is van deze wedstrijd. Wij gaven niet thuis helaas. Volgende week hebben wij een weekend rust en dan weer knallen. Er is geen man over boord. Het seizoen duurt nog lang.’