Activia verwacht in de derde klasse geen makkelijke wedstrijden te spelen maar de uitwedstrijd bij titelkandidaat Epe was natuurlijk wel een heel lastige.

De zonnige herfstmiddag leverde een aardige wedstrijd op waarin de Epe-spelers elkaar makkelijker vonden en ook veelal het initiatief hadden. Activia stelde hier in grote delen van de wedstrijd goed gegroepeerd en georganiseerd voetbal tegen over maar het was in balbezit vaak te slordig om de bal lang in het bezit te houden.

Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong en hier ging een knappe individuele actie van de buitenspeler aan vooraf om de organisatie van Activia uit elkaar te spelen. Niet lang hierna kwam Activia weer op gelijke hoogte. Spits Michiel Mikkers legde de bal met het hoofd panklaar neer voor Bart Wippert die van dichtbij kon scoren. Een prettige ruststand van 1 – 1 leek nabij maar vlak voor rust viel toch de 2 – 1. Deze was vermijdbaar en kwam uit de omschakeling na balverlies diep op de helft van Epe.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd niet veel. Epe had en kreeg veel de bal maar kwam niet tot veel uitgespeelde kansen hieruit. Activia bleef hierdoor in de wedstrijd en kreeg ook kansen; zelfs zonder de topscorer Mikkers die zich al vroeg in de tweede helft liet wisselen met lichte klachten. Wouter Hameka en Leroy Fernandes wisten de doelman van de thuisclub echter niet te passeren.

Een kwartier voor tijd viel de 3 – 1 en 10 minuten later moest de prima spelende doelman Locht ook capituleren voor een vierde treffer. Al met al zeker een verdiende overwinning voor Epe; een leuke en jonge ploeg die door de overwinning vandaag de eerste periode voor zich opeiste.

Activia heeft komend weekend vrijaf en mag het in de week erna op eigen veld opnemen tegen een andere hoogvlieger; Helios.