SV Schalkhaar deed goede zaken in Hengelo (Ov.) tegen laagvlieger BWO. De uitslag van 1-3 doet een gemakkelijke middag vermoeden. In werkelijkheid maakte SV Schalkhaar het zich onnodig moeilijk en was het vooral keeper Jesse Klopman dankbaar voor het stoppen van twee penalties.

SV Schalkhaar begon uitstekend aan de wedstrijd en mocht al na zeven minuten vanaf 11 meter de 0-1 aantekenen. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door spits David Klopman. Toen Milan te Riele in de dertiende minuut uit een corner de 0-2 binnen kopte leek er geen vuiltje aan de lucht voor de formatie van trainer Marcel Geestman.De combinaties van SV Schalkhaar liepen soepel en de spelers wisten elkaar makkelijk te vinden. Toch verdween gaandeweg de wedstrijd het vuur uit het spel. SV Schalkhaar verzuimde de wedstrijd echt ‘dood’ te maken.

Tegenstander BWO zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Na acht wedstrijden staat de ploeg van trainer Bert van Losser stijf onderaan met het meelijwekkende aantal van 0 punten. Dat dit niet bevorderlijk is voor het zelfvertrouwen, was in het spel, van de vorig seizoen nog eersteklasser, te zien. In de 74ste minuut leek het tij te keren voor BWO toen Bryan Nijhof mocht aanleggen voor een strafschop na een overtreding binnen de zestien door, de sterk spelende, Rokay Haafkens. Deze inzet werd echter vakkundig door keeper Jesse Klopman gestopt. Scheidsrechter Christiaan Donners had echter geconstateerd dat Klopman te snel de doellijn had verlaten en wees opnieuw naar de penaltystip. Opnieuw stelde Nijhof zich op om deze buitenkans te verzilveren. Hij vond het een goed idee om de bal op precies dezelfde wijze in te schieten met hetzelfde resultaat: opnieuw lag Klopman in de juiste hoek er keerde wederom de inzet vanaf de stip.

Na deze tegenslag was het laatste beetje hoop op een goed resultaat weg bij de ploeg uit Hengelo waarna Milan te Riele in de 88ste minuut, na een slimme steekpass van Delano Haulussy, uit een counter de voorsprong uitbouwde naar 0-3. De 1-3 eretreffer in de negentigste minuut, nu wel middels een verzilverde strafschop, (Thomas de Graaf ging makkelijk naar de grond na een ingreep van captain Jason Westerkamp), was puur voor de statistieken.

Door de overwinning vindt SV Schalkhaar zich terug op plek zes in de tweede klasse J, waarmee het aansluiting maakt met de subtop. Het gat naar nummer 1, Suryoye-Mediterraneo, is met 11 punten echter nog groot.

BWO – Schalkhaar 1-3 (0-2).
Klopman 0-1 (pen.), Te Riele 0-2 en 0-3, Vos 1-3 (pen.).