Koninklijke UD won afgelopen zondag met ruime cijfers van Vilsteren 1. In Deventer werd het 7-1 voor de thuisploeg. Twee doelpunten kwamen op naam van Jari Veldwijk, die dit seizoen al vijf doelpunten op zijn naam schreef. Deze week is hij speler van de week geworden! Wij van Deventer Voetbal stelde hem wat vragen.

Kun je je twee doelpunten beschrijven?
Het eerste doelpunt begon bij een aanval via rechts en die werd voorgegeven voor het doel. Het schot van mijn teamgenoot werd geblokt en vervolgens kon ik de bal bij de tweede paal inkoppen. Bij de tweede kreeg ik de bal midden op de rand zestien aangespeeld. Ik draaide open en speelde twee man voorbij en schoot de bal diagonaal in de hoek binnen.

Welke vond jezelf het mooist?
De tweede, omdat de eerste niet heel moeilijk was en de tweede speelde ik gewoon twee man voorbij en schoot de bal mooi binnen.

Ben je tevreden over de seizoenstart van UD?
Ja we hebben zeven punten uit drie wedstrijden, dat is niet slecht. We hadden vorige week alleen wel moeten winnen. Het is ook een heel nieuw team dus het is ook wennen. We maken als team grote stappen maar het kan altijd nog beter.

Wat verwacht je van dit seizoen?
Ik verwacht wel dat ons team voetballend heel vaak de betere ploeg zal zijn. Ik verwacht wel dat we kans maken op promotie en het kampioenschap.

En wat maakt jullie team een kampioensteam?
We hebben een goeie mix van ervaren spelers en jonge talentvolle spelers. Iedereen kan ook goed opschieten met elkaar, ook buiten het veld.

Heb je nog bepaalde doelstellingen voor jezelf dit seizoen?
Ik moet misschien nog harder werken, maar ik denk wel dat ik een basisplek ga veroveren dit seizoen.

En als je een aantal assist en doelpunten zou moeten opnoemen voor jezelf?
Dan zeg ik twintig doelpunten en tien assist. Ik heb er al 5 in liggen dus ik ben goed op weg.

Je vader heeft natuurlijk ook gevoetbald, geeft hij je advies?
Ja na de wedstrijden praten we vaak over de wedstrijd en over wat ik beter kan doen. Hij heeft zelf ook op hoog niveau gevoetbald, dus daar leer ik wel heel veel van.

Komt hij ook elke wedstrijd kijken?
Ja zoveel mogelijk. Gisteren kon hij toevallig niet maar hij probeert elke wedstrijd te komen kijken.