Ondanks de heftige regenval zijn gelukkig alle wedstrijden afgewerkt. FC RDC en Colmschate waren vrij dit weekend. In deze overzicht leest u over de vele doelpunten, spannende slotfases en een zeer verhitte derby.

ZONDAG 6 OKTOBER

Tweede klasse
Er werd niet gescoord in de wedstrijd tussen Schalkhaar en NEO. Daarmee deed vooral Schalkhaar zich tekort, want die misten de grootste kansen. Het had misschien een penalty moeten krijgen, maar die bleef uit. Schalkhaar stijgt wel twee plekjes en staat nu zevende.

Derde klasse
Helios boekte een zwaarbevochten overwinning op Robur et Velocitas. Na 20 minuten kwam het op een voorsprong, ondanks dat Helios op dat moment duidelijk de mindere partij was. In de tweede helft viel de ene na de andere goal. Het was uiteindelijk Glen Alberts die in de slotminuut de beslissende 2-4 maakte. Helios houdt hiermee de koppositie vast.

De wedstrijd tussen Activia en Diepenveen leek heel lang op 0-0 te eindigen, ondanks grote kansen voor voornamelijk de thuisploeg. Jeffrey Blanken dacht er anders over en zorgde ervoor dat Diepenveen de drie punten mee naar huis kon nemen. Activia zakt naar de zevende plek, Diepenveen pakte haar eerste punten en steeg naar de tiende plek.

Turkse Kracht kreeg Epe op bezoek, een ploeg die in vorm is. Het stond dan ook heel gauw 0-1. De rest van de eerste helft heerste Turkse Kracht en het deed zichzelf tekort door maar één keer te scoren. Na rust werd het een spannend, maar kwalitatief goed duel om naar te kijken. Turkse Kracht maakte haar kansen niet af, Epe wel. Zo verliest Turkse Kracht met 1-3 en zakt het naar de achtste plaats.

Vierde klasse F
Een ware derby op de Zandweerd, waar van alles gebeurde: Sportclub Deventer ontving De Gazelle. De thuisploeg was in de eerste helft de betere ploeg. Kansen werden niet benut, ook niet bij een spaarzame uitbraak via Bobby Vonk namens De Gazelle. Na de rust was binnen het kwartier de wedstrijd beslist. Niels Rijnders scoort de 0-1 en Luc Nijboer werkt de bal achter zijn eigen keeper: 0-2. De emoties liepen hoog op en een kleine rustperiode werd ingelast door de scheidsrechter. Hierna veranderde er niks meer. Door de overwinning stijgt De Gazelle naar de tweede plek. Sportclub Deventer zakt naar de twaalfde plek.

Vierde klasse G
De wedstrijd tussen de twee koplopers was een hele interessante. ABS en SDOL maakte er een spektakel van. Het eerste halfuur was SDOL met afstand de betere. Dit kantelde volledig toen zij een terechte rode kaart kregen. ABS werd de betere en vlak voor rust kwam het via een strafschop op voorsprong, Wessel Nikkels maakte de goal. Kansen zat voor ABS na rust, maar niks wou erin. Een paar minuten voor tijd kreeg SDOL nog een strafschop, maar die werd vakkundig gekeerd door keeper David Baars. ABS wint en blijft bovenaan staan.

Lettele was de hele wedstrijd de betere ploeg tegen DAVO. Pas in minuut 86 beloonde de ploeg zichzelf door de enige treffer van de wedstrijd te maken, via Ruben Gerritsen. Een minuut ervoor scoorde DAVO ook, maar die werd afgekeurd vanwege buitenspel. Lettele stijgt naar de vierde plek, waar DAVO laatste blijft.

Vijfde klasse
IJsselstreek moest naar Mariënheem, twee ploegen die beide nog geen puntverlies geleden hebben. Voor rust was het Mitchel Kiffen die IJsselstreek op voorsprong bracht. Na rust verdubbelde Alesio Troncia de voorsprong. Mariënheem werd wakker, begon ook te voetballen en scoorde zowaar ook twee keer. Een handsbal van Joni Samara zorgde voor een rode kaart en dus moest IJsselstreek verder met 10 man. In de blessuretijd kreeg IJsselstreek nog een penalty: Andy Roroa faalde niet en zo wint IJsselstreek met 2-3. IJsselstreek stijgt naar de tweede plek.

Sallandia bewees tegen Wesepe over een goed staaltje traptechniek te bezitten. Zoveel Marco van Meeteren als Leroy Kuper scoorden uit een vrije trap. Tussendoor maakte Wesepe er ook eentje, wat de eindstand bepaald op 1-2. Sallandia heeft alles nog gewonnen en zo staat het, op doelsaldo, derde.

Koninklijke UD had geen medelijden met Vilsteren. Deze twee ploegen zijn totaal anders begonnen aan de competitie en dat was te zien aan de eindstand: 7-1. Jari Veldwijk scoorde twee keer en is deze week uitgeroepen tot ‘Speler van de Week‘. Kon. UD stijgt naar plek vier.

Go Ahead leek de eerste helft resultaat te gaan pakken tegen de koploper, het kwam zelfs op voorsprong. Vlak voor rust werd het 1-1. In de laatste twintig minuten ging het helemaal mis en scoorden de bezoekers vier keer. Go Ahead verliest opnieuw en staat twaalfde.

Vorig artikelJari Veldwijk speler van de week – week 41 – powered by 100% Football