Door de indeling in de 4e klasse F is er nog maar één echte derby over dit jaar voor De Gazelle. De eerste keer uit bij Sportclub Deventer stond afgelopen zondag op het programma.

Op het slechte kunstgrasveld dat spiegelglad was door de regen, was het spel van beide kanten zeer matig. De Gazelle had duidelijk moeite met dit veld. Veel foute passes en zwakke aannames. Het was slordig.

Sportclub Deventer begon wat beter aan de wedstrijd en De Gazelle liet zich bewust wat inzakken. Dit gaf het beeld dat Sportclub sterker was, maar het was meer De Gazelle die het initiatief bij Sportclub liet. Dit zorgde wel voor enkel kansjes voor Sportclub Deventer. Goed keeperswerk van Wouter van Benthem voorkwam een achterstand.

In de laatste  fase van de 1e helft nam De Gazelle steeds meer initiatief. Men ging wennen aan het veld en kreeg meer vertrouwen aan de bal. Dit zorgde voor een enorme kans 5 minuten voor rust. Bobby Vonk miste één op één met de keeper.

Ruststand 0-0

De 2e helft was overduidelijk voor De Gazelle. In de kleedkamer was besloten om veel meer druk naar voren te gaan zetten en de opbouw van Sportclub direct vast te zetten. Sportclub Deventer was verrast door deze wijziging en wist hier niet mee om te gaan. Binnen een kwartier was het 0-2 voor De Gazelle en was de wedstrijd beslist.

Dit konden sommige spelers op het veld moeilijk verwerken en resulteerde in wangedrag richting spelers, scheidsrechter en publiek. De scheidsrechter besloot de wedstrijd voor 5 minuten stil te leggen. De resterende 25 minuten brachten geen verandering meer in het spelbeeld.

De buit was binnen voor De Gazelle en een mooie 2e plaats op de ranglijst is een feit.

Volgende week thuis tegen WWNA. Dit zal een sterkere tegenstander worden en één om meer inzicht te krijgen van de kracht in de 4e klasse F.