Dat Helios na een 4-0 nederlaag tegen AZC wat recht te zetten had, was duidelijk. Dat moest dan maar gebeuren tegen Albatross met onze vorige trainer Marco Wullink.

Trainer Decheiver had, in tegenstelling tot vorige week toen hij 4 basisspelers moest missen, een volledig fitte selectie. Het eerste half uur was een gelijkopgaande strijd en het eerste kansje was na 6 minuten voor Albatross, maar werd goed verdedigd door keeper Joël de Jonge. Albatross wist Helios lang in bedwang te houden, maar toch kwam Helios in de 24e minuut op een 1-0 voorsprong. Op het moment dat Kursad Yilmaz een vrije trap nam, stapte Djeremy Waslander weg uit de rug van zijn tegenstander: hij kon vrij inkoppen en liet de keeper kansloos. Twee minuten later was het weer gelijk. Een voorzet van rechts werd door de verdediging van Helios slecht ingeschat en zodoende kon de spits van Albatross vrij voor doelman De Jonge inschieten 1-1.

Helios begon steeds beter te combineren, creëerde kans op kans en het was Serkan Kinaci die in de 43e minuut, na een fraaie pas van Djeremy Waslander, mooi inschoot: 2-1. Nog voor rust werd het 3-1 door een fraaie vrije trap vanaf 18 meter van Kursad Yilmaz.

De tweede helft was zeer eenzijdig en het klasseverschil was duidelijk aanwezig. Helios combineerde er op los. Trainer Decheiver eiste ook dat de ploeg er volledig voor bleef gaan want hij wilde goals zien. Binnen 6 minuten kwam Helios door mooie combinaties diep in het zestienmetergebied maar tot scoren kwam het niet. In de 56e minuut was het wel raak. Na een mooie combinatie tussen Waslander en Serkan kwam Bruinsma alleen voor de keeper van Albatross en wist deze mooie aanval te verzilveren: 4-1.

Helios ging volop door, kreeg grote kansen maar wist deze niet te benutten. Toch was het Roy Smeitink, ingevallen voor Glenn Alberts, die in de 68ste en 88ste minuut het net wist te vinden. Eindstand 6-1. Volgende week wacht Warnsveldse Boys thuis.