Zondag 13 oktober speelde Diepenveen 2-2 gelijk tegen Warnsveldse Boys. Beide doelpunten van Diepenveen kwamen op naam van Gijs de Rooij. Hierdoor is hij deze week de speler van de week! Wij van Deventer Voetbal stelde hem een paar vragen.

Kun je je twee doelpunten beschrijven?
De eerste goal was ongeveer in de 54ste minuut. Ik kreeg een fantastische steekbal door het midden van middenvelder Bo Berends. Vanuit de aanname kon ik mijn directe tegenstander afschudden en 1 op 1 op de keeper de bal door de benen van de keeper schieten. 

De tweede goal was vlak daarna, een goede aanval over links. Met een karakteristieke actie speelt aanvaller Davey Mooren zich vrij om vervolgens hard en laag in de lange hoek op goal te schieten. De keeper kon maar net bij deze bal en liet los waardoor ik de rebound binnen kon schieten. 

Welke van de twee vond je het mooist?
De eerste. Het was vooral de ontlading om eindelijk weer te scoren. Ook had ik in de eerste helft al een soortgelijke kans gehad die ik miste en was dus vooral blij dat ik nu wel kon scoren. Het was ook een ontlading voor mezelf om na een jaar afwezigheid eindelijk weer een doelpunt te kunnen maken in een competitiewedstrijd. 

Hadden jullie deze wedstrijd moeten winnen?
Ik denk dat we vooraf hadden getekend voor een punt tegen Warnsveldse Boys. Achteraf hadden we misschien toch meer verdiend. Ik denk dat wij de grootste kansen van de wedstrijd hebben gehad. We hebben 2-1 voor gestaan maar na de 2-2 werd het toch nog wel even spannend. Misschien hadden we de wedstrijd eerder in het slot moeten gooien om zo de overwinning over de streep te kunnen trekken. Na de wedstrijd zaten we toch met gemengde gevoelens in de kleedkamer. Vooral trots op hoe we als team hebben gevoetbald en geknokt maar daar helaas maar 1 punt aan hebben overgehouden. 

Jullie staan om dit moment tiende in de competitie, op welke plek willen jullie staan aan het einde van het seizoen?
We willen zo hoog mogelijk eindigen, dus heel moeilijk te zeggen. Ik denk dat we in de winterstop met zijn allen gaan bekijken hoe we er voor staan. Wie hebben we gehad? En hoe staan we er nu op? Ik denk dat we dan een veel beter beeld kunnen geven wat een realistisch doel is, vooral ook omdat veel tegenstanders in deze klasse voor ons onbekend zijn. 

Wat vind je van jullie seizoenstart?
De eerste wedstrijd was van ons een dramatische start (1-7 verlies thuis tegen Helios). We zijn toen als team echt door de ondergrens gezakt. Niemand haalde, op onverklaarbare wijze, zijn normale niveau en dan zie je dat in deze klasse dat meteen wordt afgestraft. Natuurlijk mag zo’n 1-7 verlies thuis nooit gebeuren. Ik denk dat we het daarna als team goed hebben opgepakt. Uit bij AZC in Zutphen ging het lang gelijk op en kwamen we ook op een 1-2 voorsprong, helaas verliezen we de wedstrijd dan alsnog met 3-2. Activia uit was een wedstrijd met zware omstandigheden, harde regen wind en een hobbelig veld. Ik ben dan ook trots dat we zulke wedstrijden ook eindelijk over de streep weten te trekken met een 0-1 overwinning. Ik heb in mijn tijd in het 1ste volgens mij nog nooit daar gewonnen. 

Wat zijn je persoonlijke doelen voor dit seizoen?
Door mijn schouderblessure en operatie ben ik een jaar lang uit de roulatie geweest. Ik ben dan ook vooral heel erg blij dat ik weer mag en kan voetballen. Mijn persoonlijke doelstelling dit seizoen is dus ook zo veel mogelijk genieten en hopen dat ik dan ook weer met mijn doelpunten mijn steentje kan bijdragen. 

Volgende week spelen jullie tegen Robur et Velocitas, wat verwacht je van die wedstrijd?
Voor ons weer een onbekende tegenstander, gezien de uitslagen en stand een tegenstander waartegen we onze borst weer nat kunnen maken. Dat is trouwens bij elke wedstrijd zo in deze klasse, dat maakt het voetballen in deze klasse ook zo leuk!