Voor de derde maal op rij wordt op Sportpark Borgele de Pepe Jacome Cup gespeeld. Dit jaar ontvangt thuisclub FC RDC de deelnemers sv Colmschate, vv De Gazelle en vv Activia.

Het Pepe Jacome Tournooi is een voorbereidingstoernooi bij de Deventerse zaterdagclub FC RDC. De naamgever is de bekende vrijwilliger Jose Maria Jacome Romero, beter bekend als onze Pepe. In 1975 werd hij aangesteld als terreinmeester bij c.s.v. De CJV’ers. Het viel voor Pepe niet mee om de stap te maken naar de fusieclub FC RDC, maar ondertussen is de 80 jarige een erkend vrijwilliger. Op deze wijze wil de club al Pepe én al zijn vrijwilligers eren en danken voor hun tomeloze inzet.

Dit jaar was het even spannend of het toernooi wel gehouden kon worden i.v.m. COVID 19. Gelukkig konden de vrijwilligers na 1 juli de organisatie weer oppakken en heeft het weer een interessant deelnemersveld samengesteld. Met v.v. Activia, s.v. Colmschate ’33 en v.v. De Gazelle belooft het een leuk voetbal spektakel te worden. De Gazelle is ondertussen voor de derde keer op rij deelnemer aan het toernooi en brengt met z’n publiek veel gezelligheid mee. Activia en Colmschate gaan het eerste jaar genieten van dit toernooi.

Rosa Brouwer-Jacome Kok schrijft op de clubsite: “Namens de ‘Pepe Cup commissie’ heet ik als vrijwilliger en dochter van Pepe de elftallen, scheidsrechters, toeschouwers, sponsoren en vrijwilligers van harte welkom. We vragen iedereen om de 1,5 meter afstand te respecteren rondom het veld en de kantine. Veel voetbalplezier!”

Voor vanavond (18-08-2020) staat de eerste wedstrijd op het programma:
v.v. De Gazelle tegen s.v. Colmschate
Aanvang 20:00 uur

Donderdag 20 augustus spelen dan de overige twee teams tegen elkaar:
v.v. Activia tegen FC RDC
Aanvang 20:00 uur

Zaterdag aanstaande (22-08-2020) is de slotdag van het toernooi. Om 12:30 uur is de strijd om de 3e en 4e plek, de verliezers van de door-de-weekse wedstrijden. De winnaars van de duels van dinsdag en donderdag spelen om 15:00 de finale. Aansluitend is er veel gezelligheid met onder meer DJ Lars de Graaf.

Onderstaand de poster met daarop het volledige programma