FC RDC heeft vandaag verdiend met 2-1 gewonnen van Almen. RDC had het betere van het spel, creëerde kans op kans en gaf verdedigend amper wat weg. Het enige wat de ploeg van Paul Roskam verzuimde was het uitbouwen van de score naar een grotere marge.

Vanaf de eerste minuut is het RDC wat met goed combinatievoetbal en positiespel de wedstrijd dicteert. Het is middels dit goede positiespel waarmee RDC in de zevende minuut gevaarlijk doorkomt over de rechterflank. Een diepe bal op Luca Melis wordt net voor het passeren van de achterlijn goed voorgegeven en de goed gepositioneerde Bryan Flierman mag de 1-0 aantekenen. RDC blijft geduldig en laat de bal het werk doen. Almen loopt continu achter de bal aan en komt er niet aan te pas. RDC verzuimt na de 1-0 de score uit te bouwen.

Ronel Antonia is attent op een te korte terugspeelbal, maar weet deze 100% kans niet te verzilveren. Tweemaal weet Bryan Flierman met een goede corner Niek Riksten te bereiken. De eerste corner wordt niet goed genoeg met het hoofd in de juiste richting gestuurd. De tweede corner wordt door Niek vakkundig bij de eerste paal in het eigen gezicht geschoten, waarbij de scheidsrechter fluit voor een vermeende handsbal. Overigens complimenten voor de verder goed fluitende leidsman die zeldzaam blijken in de zaterdag vierde klasse.

Het is uiteindelijk pas rond de veertigste minuut waar RDC de score weet te verdubbelen. Een vrije trap vanaf links wordt door Bryan Flierman voorgeslingerd. Victor Evenblij weet de voorzet met een slimme lob over de keeper in de verre hoek te krijgen en beloont zichzelf hierdoor met zijn eerste officiële doelpunt in de senioren. Met deze stand gaan beide teams ook aan de thee.

In de tweede helft is het spelbeeld vanuit RDC niet anders. Balbezit is heilig en de bal gaat gemakkelijk van links naar rechts. RDC krijgt via de ingevallen Kai van den Belt de uitgelezen kans om de 3-0 te maken. Na een snel genomen vrije trap van achteruit wordt Kai 1-op-1 gezet met de keeper maar die weet te pareren. Almen probeert een aansluitingstreffer te forceren middels de lange bal maar wordt hier amper gevaarlijk uit. Door het uitblijven van de 3-0 van RDC bekruipt men langs de kant toch het gevoel van, het zal toch niet…

Het is in de laatste minuten van de wedstrijd als Kai met een actie op het middenveld de bal verliest waardoor de linksbuiten van Almen met een steekpass oog in oog komt met keeper Jeroen Gerrits. Behendig kapt de buitenspeler de aanstormende laatste man uit en schuift de bal gemakkelijk in de korte hoek, 2-1. Er wordt niet meer gescoord door beide partijen en uiteindelijk fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een dik verdiende overwinning voor RDC. Als collectief heeft RDC vandaag de overwinning binnen gehaald en weet het eindelijk weer eens wat winnen is! Volgende week speelt RDC uit bij Helios, tot dan!