Het is bijna een maand geleden dat SV Schalkhaar zijn laatste overwinning wist te boeken bij koploper NEO. Ook vandaag werden er geen drie punten meegenomen uit Hengelo. Op sportpark De Noork was de ploeg van trainer Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman sterker dan BWO, maar wist niet te winnen, 1-1.

Vooraf was al duidelijk dat winnen vandaag cruciaal was om niet verder in de onderste regionen te belanden. Na verschillende gelijke spelen en verliespartijen was Schalkhaar terug te vinden op plek zeven, slechts vijf punten boven de nacompetitiestreep om handhaving. De ploeg was dus gebrand op een goed resultaat.

Met BWO wist SV Schalkhaar vooraf een pittige tegenstander tegen zich. In de thuiswedstrijd in maart was SV Schalkhaar de betere ploeg, maar kon het ondanks ruim een helft met een man meer de hechte defensie van BWO niet slechten. Vlak voor tijd moest het destijds zelfs nog een tegentreffer incasseren, waardoor BWO met een 0-1 overwinning huiswaarts keerde. SV Schalkhaar wist dus dat het alles uit de kast moest halen om een goed resultaat neer te zetten.

Schalkhaar had een waslijst aan geblesseerde spelers. Naast de al langdurig geblesseerden Jaydey Bongers, Koen Klosters, Jesse Klopman en Jip Ellenbroek kwamen daar na vorige week Luuk ter Mate en Bjorn Duteweert bij. Daar stond tegenover dat Rokay Haafkens weer plaats kon nemen op de bank.

Schalkhaar startte met Taco Oldenhof aan de rechterkant in de defensie, naast Michiel Hullegie, Delano Haulussy en captain Jason Westerkamp. Het middenveld werd gevormd door Twan Huijsmans, Joost Brouwer en Milan te Riele en in de voorhoede moesten Stijn Rorije, David Klopman en Milan Beumer voor het gevaar gaan zorgen. Jesper Lukassen stond op zijn vertrouwde plek onder de lat.

Gelijk na het fluitsignaal van scheidsrechter Hoffmann schoot SV Schalkhaar uit de startblokken. Het zocht gelijk de aanval en een diepe bal op David Klopman werd door de keeper van BWO van zijn voet geplukt. Vijf minuten later werd een diepe crossbal van Michiel Hullegie door Milan te Riele teruggelegd op Milan Beumer, die de bal hard richting de kruising stuurde, maar de keeper van BWO wist knap redding te brengen en verwerkte de bal tot corner. Stijn Rorije kwam door over rechts en via een sliding kwam de bal bij spits David Klopman, die deze niet goed raakte, waardoor de centrale verdediger van BWO de bal van de doellijn kon koppen.

Aan de andere kant wist BWO met counters gevaarlijk te worden en via een aanval over links belandde de bal net naast de eerste paal. SV Schalkhaar wist de lijn van de tweede helft tegen Achilles door te trekken, en met veel variatie en positiewisselingen wist het dreigend te worden richting het doel van BWO.

SV Schalkhaar kwam halverwege de eerste helft goed toch ook goed weg. Een diepe bal op de spits van BWO werd door een de scheidsrechter licht beroerd. De bal belandde voor de voeten van de spits van BWO, die keurig afrondde, echter had de scheidsrechter al gefloten. De thuisploeg had teveel voordeel overgehouden aan het balcontact, die daarvoor keurig zijn verontschuldigingen aanbood.

SV Schalkhaar bleef een hoog tempo hanteren in balbezit. Een diepe bal van Taco Oldenhof kwam perfect op maat uit bij Michiel Hullegie, die net niet kon afronden. Vijf minuten later was het wel raak. Dezelfde Taco Oldenhof maakte gebruik van zijn specialiteit. Een verre ingooi werd in de zestien door David Klopman doorgekopt op de meegekomen Jason Westerkamp. Via een prachtige één-twee met Twan Huijsmans bracht Jason de bal bij de tweede paal, waar David volledig vrij stond en de bal eenvoudig binnen kon tikken. Vlak voor rust een verdiende voorsprong op basis van het spelbeeld.

De tweede helft golfde vanaf het begin wat op en neer. SV Schalkhaar werd onder andere via Milan Beumer gevaarlijk bij de tweede paal, maar BWO was dreigend met lange ballen in de diepte, waarbij het thuisteam soms net kracht tekort kwamen om af te ronden. SV Schalkhaar kreeg wat corners, maar werd niet echt gevaarlijk. Sterker nog, bij één van de corners werd er uitverdedigd door BWO, dat razendsnel uitbrak via de linkerkant. De diepgaande loopactie door de middenvelder was SV Schalkhaar te machtig, en zijn strakke voorzet bij de eerste paal werd binnengelopen door de spits van BWO. 1-1.

Dit was voor SV Schalkhaar een enorme teleurstelling, maar ook het signaal om een tandje bij de schakelen.

SV Schalkhaar zocht via een snelle balcirculatie de aanval en BWO moest een paar keer aan de noodrem trekken rondom de zestien. De vrije trappen werden net niet scherp genoeg ingeschoten of de keeper stond op de goede plek. Ook was SV Schalkhaar via Milan Beumer en de in het veld gebrachte Rokay Haafkens dreigende met dribbels in het zestienmetergebied, maar de lichte overtredingen waren voor de goed leidende scheidsrechter Hoffmann te weinig voor een penalty.

Stijn Rorije werd vervangen door Kick Brouwer en SV Schalkhaar wist dat het met de snelle buitenspeler vers bloed in het team had. Milan te Riele werd diep gestuurd door Delano, maar oog in oog met de keeper wist Milan niet het net te vinden. David Klopman kwam vlak voor tijd volledig vrij uit voor de doelman van BWO, maar zijn kopbal werd door de doelman katachtig verwerkt tot corner. De keeper wist hiermee zijn ploeg wederom in de wedstrijd te houden.

In de allerlaatste seconde had het ook nog volledig de verkeerde kant op kunnen gaan voor SV Schalkhaar. BWO gaf nog een keer gas en via de rechterkant kwam de spits van BWO vrij voor Jesper Lukkassen. De goalie stond op de goede plek en via zijn voet keerde hij de inzet van de aanvaller.

De drie punten zouden zeker meer lucht hebben gegeven voor Schalkhaar, en op basis van de wedstrijd en de kansen was het wellicht ook verdiend geweest. Het moet dus tot het einde van de competitie blijven strijden om de punten om zich veilig te spelen.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Barbaros op het programma, aanvang 14.00 uur op de Horsterhoek. Graag tot dan!