In de thuiswedstrijd tegen VV Oeken zag het er na 18 minuten dramatisch uit voor FC RDC. De bezoekers kwamen makkelijk op een 0-3 voorsprong! Maar FC RDC liet zich niet uit het veld slaan en vocht zich terug naar een uiteindelijk erg knappe 5-3 overwinning.

Na 18 minuten spelen stond er dus 0-3 op het scorebord. Alles viel in deze fase de verkeerde kant op en Oeken maakte daar gretig gebruik van door driemaal toe te slaan na persoonlijke fouten. Het is niet zo dat FC RDC niets in de melk te brokkelen had want er werd wel het nodige gecreëerd.

De aansluiting van Jaydey Bongers door de 1-3 te maken uit een rebound kwam als geroepen en een sterk FC RDC ging op jacht naar meer. Kansen werden echter niet benut totdat Joost Brouwer uit een corner vlak voor rust de 2-3 binnen schoot.

Je voelde aan alles dat er een stunt aan zat te komen en mede door de steun van ons trouwe publiek kantelde FC RDC de wedstrijd en ging het furieus op jacht naar een overwinning.

Yde Klopman, voor rust nog wat ongelukkig in de afronding werd het goudhaantje door 3 keer te scoren en FC RDC naar een 5-3 overwinning te schieten. De 3-3 was een onberispelijke strafschop en daarna maakte Yde nog 2 fantastische goals van een meter of 20. Tussendoor liet Jaydey nog een fantastische knal noteren op het aluminium.

Een wedstrijd die een FC RDC’er voorlopig niet vergeet en waar nog lang over gesproken gaat worden!