Met een 4-2 overwinning op ASV’57 en (opnieuw) het verlies van mede-titelconcurrent Enter Vooruit (SDC, 0-2), staat Helios nu bovenaan met 8 punten voorsprong op Enter Vooruit. Enter heeft echter een wedstrijd minder gespeeld.

Helios startte sterk en in de eerste de beste aanval krijgt Jarmo van ’t Hof een enorme kans, maar hij schiet voor en open doel hoog over. Twee minuten later krijgt Helios opnieuw de kans om de score te openen, maar het mooie schot van Sander Krijns tikt de keeper over het doel.

Ook ASV’57 laat zich niet onbetuigd, kiest ervoor om mee te voetballen en creëert in de 8e en 11e minuut de kans om de score te openen, maar beide inzetten gaan net naast. Helios wordt slordig, verliest onnodig de bal op het middenveld en weer breekt ASV’57 over rechts door, maar de jonge keeper Sven Kreukniet komt zoals de laatste weken vaker er als winnaar uit de bus.

Vanaf de 25ste minuut pakt Helios de draad weer op en is het Sander Krijns die op links met een goede passeeractie alleen op de keeper afkomt, maar zijn inzet wordt nog gestopt. Een minuut later was het wel raak. Hettinga trekt vanaf links naar binnen en haalt vernietigend uit, 1-0.

In de 37 ste minuut komt Ijen Bruinsma op stoom en schiet hard in: zijn schot wordt nog door de keeper gestopt, maar in de rebound schiet Sander Krijns de 2-0 tegen de touwen.

Helios kwam weer in goede doen en kreeg in de 37ste minuut op 20 meter voor het doel een vrije trap. Wie zou hem nemen? Mike Gerritsen of Glenn Kobussen: het was Glenn die zeer beheerst de bal over de muur schoot en de 3-0 scoorde, dit was tevens de ruststand.

Na rust pakt Helios de draad gelijk weer op en in de 54ste minuut wordt Jarmo duidelijk binnen de 16 neergelegd oftewel penalty. Ook deze werd door Jarmo weer goed ingeschoten 4-0. Iedereen wachtte op een grote afstraffing van ASV’57, maar het tegendeel bleek waar. Helios werd weer slordig en een beetje gemakzuchtig in het spel. Het kreeg enkele grote kansen maar die werden niet afgerond.

ASV rook zijn kans en Sven Kreukniet moest nog twee keer redding brengen. Toch wist ASV op een fraaie manier in de 59ste en 90ste minuut twee keer te scoren.

Deze voorsprong van 8 punten op Enter hebben we eerder gezien en na twee nederlagen op een rij ben je ze zo weer kwijt. Helios moet bij de les blijven. Op 6 april speelt Helios uit tegen Avanti Wilskracht, aanvang 16.00 uur.