Voorwaarts heeft haar eerste overwinning van het seizoen binnen. De wedstrijd tegen NSC uit Nijkerk werd met 2-0 gewonnen. Het elftal van trainer Jürgen Schefzcyk speelde goed in de organisatie en scoorde op de goede momenten in de wedstrijd. Hierdoor kreeg NSC niet de indruk dat er iets te halen viel in Twello.

De intentie van Voorwaarts was duidelijk, namelijk scoren. Na twee minuten gaf de van een blessure teruggekeerde Ivo Spanjers een steekpass op Marcus van Geelen. De keeper van NSC verhinderde een vroege voorsprong.

Er ontstond daarna een open duel, waarbij de eindpass bij beide teams soms te wensen overliet. In de 9deminuut werd een loopactie van Ivo Spanjers achter de verdedigers van NSC op waarde geschat door Coen de Hullu. Zijn pass over 40 meter werd verfijnd door Ivo langs de keeper gespeeld, 1-0. In de 18de minuut kreeg Nick Linthorst na een korte pass van Bruce Schotman de uitstekende gelegenheid het duel al vroeg te beslissen. Het schot van Nick werd stijlvol gepareerd door de keeper. In de 24ste minuut schoot Diego Paais een directe vrije trap op de vuisten van de keeper van NSC.

NSC zocht ook regelmatig de aanval, maar werd pas echt gevaarlijk in de 31ste minuut. Paul Eijkelkamp (foto archief) moest de bal van de doellijn halen. Voorwaarts claimde even later een penalty na een kopbal van Bruce, maar de scheidsrechter vond het te licht. NSC was nog een keer gevaarlijk voor rust. Patrick ter Mate stond echter op z’n post.

Ruststand 1-0.

Na rust moest de net teruggekeerde Diego Paais met een blessure naar de kant. Zijn vervanger Pim Wolbers was direct gevaarlijk met een loopactie op links en een scherpe voorzet. De verdediger van NSC controleerde in het strafschopgebied de voorzet met z’n hand, met al gevolg een penalty voor Voorwaarts. Het buitenkansje werd door Marcus van Geelen resoluut binnengeschoten, 2-0.

NSC nam nog een keer initiatief, maar de oranjehemden gaven weinig weg, maar in balbezit werd de weg naar het doel moeizaam gevonden. De zware omstandigheden met regen en wind ging duidelijk ten koste van nauwkeurigheid. Een misverstand in de verdediging leidde halverwege de tweede helft bijna tot de aansluitingstreffer voor NSC. Aan de andere kant had Dani Hasic twee keer de mogelijkheid de wedstrijd in het slot te gooien. Invaller Morris Broekhof kreeg nog een open kopkans, maar zijn poging verdween over en naast het doel.

De zeer verdiende zege kwam echter niet meer in gevaar en Voorwaarts kon zijn eerste driepunter bijschrijven. Mooi voor de selectie, de staf en supporters dat in deze fase van het seizoen toch nog loon naar werken komt. Hopelijk geeft dit het elftal de boost om in de eindfase van de competitie het beste van zichzelf te laten zien.

De komende week is het elftal vrij. Daarna volgt een uitwedstrijd op 7 april tegen RKHVV. Op zaterdag 13 april komt koploper SDC Putten naar de Laene, aanvang 18 uur.