Na de nederlaag tegen Helios gingen de mannen van FC RDC vandaag op bezoek bij één van de vele concurrenten voor de bovenste zes plekken.

HSC’21 was niet geheel onbekend voor de mannen van FC RDC aangezien Bjorn Veltkamp een rijk verleden heeft bij de club. Dat het een goed georganiseerde ploeg is met een aantal technisch begaafde spelers klopte zeker. Toch was het FC RDC dat voor rust drie uitgelezen mogelijkheden kreeg om de score te openen en om de wedstrijd te beslissen. Twee levensgrote kansen en een 1 op 1 met de keeper leverden helaas geen doelpunten op! Een drietal prachtige aanvallen op een toch wel moeilijk bespeelbaar veld waren niet aan ons besteed.

HSC’21 zette daar twee gevaarlijke corners en een schot uit de draai, gepakt door de vandaag uitstekend keepende Jesse Klopman, tegenover.

Na rust was het eerste kwartier voor de gastheren, zonder echt gevaarlijk te worden. Het werd meer en meer een vechtwedstrijd, waar de gelukkigste wel eens met de overwinning aan de haal kon gaan. Een enorme kans op de 0-1 werd om zeep geholpen en daarna kreeg FC RDC een terechte rode kaart waardoor de laatste twintig minuten HSC’21 een overtal aan spelers had.

Het was echter Stijn Rorije die het tiental op voorsprong zette, met nog een minuut of tien op de klok. Met samengeknepen billen probeerde FC RDC de overwinning naar zich toe te trekken, maar toch viel in de absolute eindfase de 1-1. Een combinatie dwars door het centrum met een onhoudbaar schot in de kruising liet zelfs Klopman kansloos. Het slotstuk was alsnog voor doelman Klopman die op fabelachtige wijze de laatste poging van HSC’21 uit het doel ranselde, eveneens met behulp van beide doelpalen.

Teleurstelling omdat we er zo dicht bij waren, maar uiteindelijk een punt meenemen met tien man tegen een directe concurrent voor de bovenste zes plekken is zo slecht nog niet.

Op naar volgende week, als SV Almen op Sportpark Borgele op bezoek komt, met aansluitend een alleraardigst feestje.