SV Schalkhaar is er vanmiddag eindelijk in geslaagd de volle buit te behalen tegen het eveneens laag geklasseerde SDC ‘12  uit Denekamp. Drie punten die als geroepen komen voor de mannen van trainer Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman. Matchwinner in de 90ste minuut was invaller Timo Kok die met een rake kopbal verantwoordelijk was voor de eerste overwinning.

SV Schalkhaar speelde vanmiddag, in tegenstelling tot een week eerder, een prima wedstrijd en krijgt door deze opsteker weer wat kleur op de wangen. Het kreeg afgelopen week “groen licht” van de KNVB voor wat betreft nieuwkomer Tim van der Meulen. Hij was vanmiddag speelgerechtigd en mocht van de trainer direct starten. Deze energieke middenvelder met veel loopvermogen geeft SV Schalkhaar een behoorlijke kwaliteitsimpuls, een speler met zeker de nodige kwaliteit.

Met de nog geblesseerde Michiel Hullegie en de bijna fitte Kick Brouwer (volgende week is hij er weer bij!) nog aan de kant, kan het team de komende tijd groeien. Zo keerde aanvoerder Jason Westerkamp voor het eerst dit seizoen terug op zijn vertrouwde linksback positie. Het centrum van de verdediging werd gevormd door Mattis Janse en Nick Mulder, het duo dat vorige week samen een behoorlijke tweede helft speelden. Ook middenvelder Ruben Bumkens keerde weer terug nadat hij  vorige week niet beschikbaar was.

SDC’12 daarentegen is ook een ploeg die het lastig heeft in deze tweede klasse. Het vroegere DOS’19 is enkele jaren geleden gefuseerd met de zaterdagvereniging FC Denekamp, maar is voornemens om volgend seizoen weer naar de zaterdag te gaan.

SV Schalkhaar begon goed aan de wedstrijd, zowel vanaf links als vanaf rechts probeerde het SDC’12 onder druk te zetten. Aan de linkerkant was de terugkeer van Jason Westerkamp van meet af aan merkbaar, hij kwam regelmatig aan die kant naar voren waar hij de combinatie dan ook vaak zocht met Milan te Riele. Milan te Riele was door de rechterverdediger van SDC’12 dan ook lastig af te stoppen. Aan de rechterkant was rechtsbuiten Bjorn Duteweert veelal aanspeelbaar en liet zien dat hij met zijn acties veel meer in zijn mars heeft dan dat hij de afgelopen weken heeft laten zien; hij speelde vanmiddag dan ook een prima wedstrijd in Denekamp.

SDC’12 kwam na een kwartier spelen goed weg toen keeper Bas Engbers een schot van Tim van der Meulen niet onder controle kreeg en de rebound van Luuk ter Mate recht op zich af zag komen. Aan de andere kant was de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk, enkel een afstandsschot van Mick Damhuis werd nog verassend naast geschoten. SV Schalkhaar had op voorsprong kunnen komen toen bij een schot van Tim van der Meulen (net binnen de zestien) zijn standbeen werd weggetikt. De scheidsrechter, die dit van afstand aanschouwde, zag hier niet veel in.

De volgende grote kans was niet besteed aan Ruben Bumkens die een prima pass van Mattis Janse net niet onder controle kreeg en de bal vervolgens door de keeper kon worden opgepakt. Weer een kans voor SV Schalkhaar; Milan te Riele kreeg de bal van Ruben Bumkens die de bal knap achter zijn standbeen voor de voeten legde voor Milan die vervolgens de bal via de keeper tot corner zag verwerken. De laatste kans van de eerste helft was voor Mart Blokhuis van SDC’12 die een bal vanaf de flank naast kopte.

Het eerste deel van de tweede helft gebeurde er eigenlijk weinig, veelal werd er gevoetbald tot de zestien, maar tot echte kansen kwam het niet. In de 65ste minuut brak de fysiek sterke Stef van der Velden de wedstrijd open, van net buiten de zestien schoot hij de bal onhoudbaar in de kruising; 1-0. SV Schalkhaar had hierna niet het vermogen om SDC’12 onder druk te zetten. Sterker nog; het mag keeper Jesper Lukassen dankbaar zijn toen hij redding bracht op de doorgebroken Chantrak Kao van SDC’12.

Het laatste kwartier van de wedstrijd kwam SV Schalkhaar beter in de wedstrijd en kwam bijna op gelijke hoogte. Eerst miste spits David Klopman vlak voor de doellijn na een goede actie van Milan te Riele, kort daarna kreeg Bjorn Duteweert van dichtbij een kans. Ook hij wist niet tot scoren te komen. Een vrije bal werd door Nick Mulder door de keeper niet goed verwerkt, waarna de rebound net niet door Tim van der Meulen kon worden afgerond.

SV Schalkhaar bracht twee verse krachten in het veld: de middenvelders Daan Pinkster en Koen Smith. Beide spelers vielen prima in en SV Schalkhaar ging op zoek naar de gelijkmaker. Waar eerst nog Milan te Riele van de voeten werd gelopen in het strafschopgebied en geen strafschop kreeg, was het de keer erop wel raak voor te Riele.  In de 88ste minuut was een goede actie van Bjorn Duteweert aan de rechterkant de inleiding voor de gelijkmaker. Hij kreeg de bal bij de geheel vrijstaande Milan te Riele die de verdiende gelijkmaker liet aantekenen; 1-1.

De trainers van SV Schalkhaar brachten Timo Kok nog in het veld en dit bleek dan ook de “gouden wissel”. Beide teams dachten dan ook genoegen te moeten nemen met de puntendeling, echter de ingevallen Timo Kok dacht hier anders over. In de 90ste minuut zorgde hij met een snoeiharde kopbal (overigens een prima vrije trap van Nick Mulder) voor de eerste overwinning van SV Schalkhaar; 1-2.

De overwinning smaakte zoet en SV Schalkhaar verlaat hierdoor de laatste plaats op de ranglijst. Dit moet de ploeg vertrouwen geven en zal moeten laten zien dat het op de goede weg is, te beginnen volgende week zondag als ATC’65 uit Hengelo op bezoek komt. Nieuwsgierig hoe ze het dan gaan doen? U bent zondag 20 november welkom op de Horsterhoek, aanvang 14.00 uur!