Na twee verloren wedstrijden in de Pepe cup stond zaterdag 4 september de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma voor het FC RDC van Paul Roskam. Tegenstander op een zonnig sportpark Borgele was VV Wilsum, dat net als FC RDC uitkomt in de 4e klasse zaterdag.

Reeds in de warming-up vond de eerste tegenvaller plaats, aangezien de overschrijving van Mathew Haris nog niet volledig in orde bleek en hij dus niet in actie mocht komen. Zemir Mujic was zijn vervanger als aanvalspartner van Luuk Helms in de 4-4-2 formatie die FC RDC hanteerde. Hiermee was Mujic meteen de oudste speler in de basiself van FC RDC, dat wederom met een jeugdige ploeg aan de aftrap verscheen. Trainer Roskam gebruikte deze wedstrijd tevens om spelers kansen te geven op voor hen onbekende posities, om op die manier meer inzichten te krijgen in de aanwezige kwaliteiten binnen de ploeg.

Het was al snel in de wedstrijd te merken dat de gasten uit Wilsum al langer bij elkaar waren als team. Door middel van vaste aanvalspatronen over de flank en door de lucht probeerden ze gevaarlijk te worden, maar de hechte defensie van FC RDC kon zich relatief gemakkelijk staande houden. Het hoogtepunt van de eerste helft voor de gasten vond plaats zo rond de 20e minuut, waar de ervaren rechtsbuiten een goede, strakke voorzet gaf richting 2e paal. Daar stond de linksbuiten klaar om de bal in te schieten, maar in twee instanties wist Wilsum de bal niet achter doelman Michel Voortman te krijgen. Behalve wat hoge ballen, corners en vrije trappen is FC RDC verder niet in de problemen geweest. FC RDC kreeg zo rond de 35e minuut haar eerste goede kans van de wedstrijd. Na wat vlotte combinaties op het middenveld is centrale verdediger Daniël Savelkoel opgestoomd over de rechterflank, vanwaar hij een goede voorzet aflevert op het hoofd van Luuk Helms. Tussen twee verdedigers in kopt Helms de bal zo’n halve meter over.

Aangezien FC RDC moeizaam tot aanvallen kwam werd voor de tweede helft overgeschakeld naar een 4-3-3 systeem. Dit leidde inderdaad tot meer dreiging naar voren, maar leidde er ook toe dat de gasten uit Wilsum meer ruimte kregen om te voetballen. Na een aanval van FC RDC was de volledige linkerflank onbezet, waarvan de rechtsbuiten van Wilsum gretig gebruik maakte. Na een goede loopactie gaf hij een lage voorzet bij de eerste paal, waar de bal simpel binnengetikt kon worden; 0-1 voor Wilsum.

Hierna nam de druk van VV Wilsum wat af, waardoor FC RDC weer wat meer naar voren ging spelen. Heel veel leverde dit niet op, totdat de bal uit het niks voor de voeten viel van aanvoerder Niek Riksten. Na een afgeslagen corner kreeg hij de bal voor zijn voeten, maar de doelman van de tegenstander was erg vlot uit zijn goal om redding te brengen. Niet veel later kreeg VV Wilsum een hoekschop, en die was wel raak. Volledig vrijstaand kon er worden ingekopt, en via de grond werd de 0-2 gemaakt. FC RDC ging hierop weer wat feller op zoek naar een goal, wat leidde tot een grote kans voor de 17-jarige debutant Luca Melis. Ook hier was de Wilsummer doelman weer op tijd uit zijn goal om een tegendoelpunt te voorkomen.

In de slotfase werd het nog 0-3 nadat de moegestreden defensie van FC RDC te veel ruimte weggaf bij een opportunistische bal van de flank. De aanvaller van VV Wilsum kon de bal gemakkelijk aannemen en voorzetten, waarna zijn teamgenoot de bal simpel kon binnenschieten. Een verdiende nederlaag voor FC RDC, dat nog op zoek is naar zijn eerste overwinning van dit seizoen. Gelukkig gaf de wedstrijd genoeg inzichten en aanknopingspunten om mee vooruit te kunnen aanstaande zaterdag tegen Swift ‘64 uit Swifterbant, dat haar eerste bekerwedstrijd met 1-2 wist te winnen bij VEVO.