Voor IJsselstreek stond afgelopen zondag de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. Op een zonovergoten sportpark in Wilp was CCW’16 de tegenstander.

Voor trainer Mitchel de Groot was het vooraf flink puzzelen aangezien de Deventenaren bijna haar complete verdediging moest missen vanwege blessures en vakanties.

Al binnen twee minuten keek IJsselstreek tegen een achterstand aan. Een hard schot vanuit de tweede lijn werd van richting veranderd en viel hoog in het doel binnen. CCW kon niet lang genieten van de voorsprong want binnen enkele minuten was het alweer gelijk. DC Mekking werd in de diepte weggestuurd en de vleugelaanvaller behield het overzicht waardoor Wesley de Witte de 1-1 tegen de touwen kon tikken. Diezelfde De Witte moest direct na het doelpunt naar de kant met een ogenschijnlijk zware blessure. Leroy Fernandes kwam binnen de lijnen om zijn positie in de voorhoede over te nemen.

Het tempo lag bij beide ploegen soms echt veel te laag mede door de warme weersomstandigheden. Toch wist CCW voor de rust weer op voorsprong te komen. Middels een lange bal werd de razendsnelle aanvaller van de thuisploeg weggestuurd in de diepte en bediende een goed vrijgekomen aanvaller voor het doel, die op zijn beurt prima raak schoot achter de doelman van IJsselstreek.

In de rust een aantal omzettingen bij de Tricolores. Joni Samara en Alesio kwamen binnen de lijnen. IJsselstreek kreeg direct meer grip op de wedstrijd en creëerde meteen wat kleine kansjes. CCW werd steeds verder naar achteren gedwongen en de verdiende gelijkmaker kon niet uitblijven. Een zeer fraaie combinatie door de as van het veld werd afgerond door Mitchel Kiffen, maar hierbij moeten we zeker aantekenen dat de assist van Leroy Fernandes van grote schoonheid was.

IJsselstreek was in deze fase dus duidelijk sterker dan CCW en kwam niet veel later dan ook op voorsprong. Wederom een mooie combinatie tussen Fernandes en Kiffen waarbij laatstgenoemde weer als eindstation diende. De spits prikte met een subtiel ‘chipje’ zijn tweede achter de goalie van CCW.

In de laatste fase bleef IJsselstreek goed combineren op de helft van de tegenstander en wist middels een aanval over vele schijven Fernandes te bereiken die de bal in één beweging wist klaar te leggen voor Alesio Troncia. De aanvallende middenvelder toonde zijn handelsmerk maar weer eens door de bal loepzuiver in de bovenhoek te krullen.

Voor IJsselstreek is het te hopen dat de blessuregevallen snel weer kunnen aansluiten voor het begin van de competitie. Volgend weekeinde wacht de volgende bekerontmoeting tegen derdeklasser Diepenveen.